PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Skaidrus 30 L fermentacijos indas dabar išskirtiniame, išplėstame rinkinyje! Dėl papildomų elementų dar lengviau ir patogiau paruošite savo mėgstamus naminius gėrimus. Pasinaudokite šia proga jau šiandien!
Ant indų atspausdinta talpos skalė ir vertingi patarimai anglų kalba, palengvinantys naminio vyno, alaus ir distiliavimo misų paruošimą.
Visą rinkinį panaudosite taip pat naminių rauginių gamybai.
Fermentacijos indas turi PZH sertifikatą, leidžiantį kontaktą su maisto produktais. Jis pagamintas iš skaidrios medžiagos, todėl galima stebėti fermentacijos eigą neatidarant dangčio. Produktas iš polipropileno, be BPA.
Dabar išplėstas rinkinys: indas su dviem fermentacijos kamščiais su dangteliais ir dviem nedūžtančiais vamzdeliais: šoniniu ir horizontaliu.
Su šiuo praktišku, pilnu rinkiniu lengvai paruošite savo mėgstamus naminius gėrimus, o prireikus taip pat rauginius. 30 L talpos indas pagamintas iš skaidrios, maistui tinkamos medžiagos. Galite stebėti fermentacijos eigą neatidarant dangčio. Indas pasižymi dideliu patvarumu, tinkamu elastingumu ir yra atsparus spalvos pakitimams, atsirandantiems dėl taninų iš vaisių.
Vamzdelis leidžia kontroliuotai pasišalinti anglies dioksidui (CO2) fermentacijos metu ir veiksmingai apsaugo misą nuo prisotinimo deguonimi, taip pat nuo nepageidaujamų vaisinių muselių, kitų vabzdžių ir bakterijų.
Papildoma šoninė anga inde leis jums sumontuoti kampinį vamzdelį ir, pvz., vykdyti fermentaciją vienu metu keliuose vienas ant kito sustatytuose induose.
Įspėjimas: jei ribotos galimybės kontroliuoti vandens lygį vamzdelyje, jį galite užpildyti mažiau garuojančiu aliejiniu skysčiu.
Pasukamas nuleidimo kranelis leis jums visiškai nupilti alų, vyną arba kitas misas nuo nuosėdų. Kranelio vieta netrukdys statyti indo ant įvairių lygių paviršių.
Indo naudojimas:
Kad būtų lengviau atidaryti indą, reikia praverti dangtį, švelniai timptelint už rankenėlės, į susidariusią tarpą įkišti, pvz., šaukštelio kotelį, o tuomet pervesti jį aplink indo kraštą. Nerekomenduojama indų valyti šiurkščiais šveistukais, kad nepažeistumėte paviršiaus, nes įbrėžimai gali tapti infekcijos židiniu.
ĮSPĖJIMAS: Indą galima papildomai susandarinti, patepant indo kraštus vazelinu arba valgomuoju aliejumi. Prieš ruošiant misą fermentacijos indą būtina kruopščiai dezinfekuoti kalio metabisulfitu.
Maksimali leidžiama turinio temperatūra: 85°C.
Indų temperatūra prieš pripildymą turi būti ne mažesnė kaip 5°C.
Maksimali alkoholio koncentracija turinyje: 50%.
Sandėliavimas su apsauga nuo UV spinduliuotės
Kad būtų išvengta UV spinduliuotės sukeltų pažeidimų, tušti arba pripildyti indai negali būti sandėliuojami atvirame ore. Jeigu dėl sandėliavimo sąlygų to neįmanoma, indus ir dangčius reikia laikyti taip, kad jie būtų apsaugoti nuo UV spinduliuotės. Tai galima daryti, pavyzdžiui, papildomai uždengiant paletes su indais ir dangčiais nuo UV spindulių atsparia plastikine tentu.
Tuščių indų sandėliavimas
Kadangi indai ir dangčiai yra jautrūs atmosferos poveikiui, juos reikia laikyti sausoje vietoje ir pastovioje temperatūroje. Tai skirta ne tik apsaugai nuo drėgmės, bet ir veiksmingai padeda išvengti kondensato susidarymo, kuris ypač gali pažeisti pakuotes, dekoruotas ofsetinės spaudos, IML arba skaitmeninės aplikacijos būdu. Be to, nepaisant antistatinės priemonės naudojimo, negalima atmesti užteršimo dulkėmis ar purvu, todėl būtina užtikrinti sandėliavimą švarioje patalpoje.