27,23 €
19,30 €
PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Žemiausia kaina per pastarąsias 30 dienų: 19,30 €
19,30 EUR/vnt.
PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Maisto džiovintuvas – tai produktas, leidžiantis paruošti sveikus, maistingus džiovintus vaisius, daržoves, grybus, mėsą ar žoleles be konservantų, druskos ar cukrų pridėjimo. Atraskite džiovinimą — vieną geriausių maisto konservavimo metodų, padedantį išsaugoti maksimalias natūralias maisto produktų savybes!
Maisto džiovinimas – vienas tobuliausių konservavimo metodų. Nustatytos temperatūros šiltas oras, laisvai cirkuliuojantis prietaise tarp kaitinimo spiralės ir atskirų ant sietų sudėtų produktų sluoksnių, lemia, kad jie tobulai netenka vandens, o tuo pačiu praranda tik minimalų kiekį vitaminų ir maistinių medžiagų. Mūsų asortimento prietaisas puikiai tinka bet kokiam sezoniniam maistui džiovinti. Be vargo šiuo metodu pasiruošite džiovintų daržovių, vaisių, grybų, mėsos ir žolelių atsargų! Džiovintuvas leidžia visus metus ruošti sveiką maistą be kenksmingų cheminių medžiagų. Šiame prietaise taip pat galima džiovinti gėles, vaistinius augalus ir ruošti grūdų dribsnius.
Džiovintuvo konstrukcija
1. Įmontuota kaitinimo spiralė.
2. 5 sietų komplektas
3. Dangtis su reguliuojamomis ventiliacijos angomis
4. Maitinimo laidas su kištuku ir jungikliu
Naudojimas
Prieš pradedant džiovinimą produktus reikia nuplauti ir nusausinti.
DĖMESIO: Nedėkite sietų su produktais virš kaitinimo spiralės, jei juose yra vandens. Produktus padalykite į mažesnes dalis ar riekeles taip, kad galėtumėte juos laisvai išdėlioti ant sietų. Džiovinimo laikas priklauso nuo gabalėlių storio. Jei kai kuriuose sietuose produktai mažiau išdžiūvę, džiovinimo metu rekomenduojama kaitalioti sietų eiliškumą taip, kad sita su mažiau išdžiūvusiais produktais atsidurtų apačioje, arčiau kaitinimo spiralės. Kai kurie vaisiai turi natūralų apsauginį sluoksnį, kuris lėtina džiovinimo procesą. Tokiu atveju, kad sutrumpintumėte džiovinimo laiką, rekomenduojama produktus įdėti į karštą vandenį ir pavirti 1–2 minutes, po to panardinti į šaltą vandenį, nukošti ir kruopščiai nusausinti.
Sietus su produktais pastatykite virš kaitinimo spiralės ir uždenkite dangčiu.
Ventiliacijos angas dangtyje nustatykite pagal pageidaujamą vėdinimo lygį.
Įjunkite džiovintuvą; prietaisas veikia 125 W galia.
Išdžiovinus produktus, išjunkite džiovintuvą ir palaukite, kol produktai atvės, tada sudėkite juos į talpą, kurioje bus laikomi. Per sietus cirkuliuojantis pašildytas oras išgarina iš džiovinamų produktų vandenį. Džiovinimo laikas priklauso nuo vandens kiekio produktuose ir jų susmulkinimo; pvz., obuolius siūlome džiovinti ne storesnėmis kaip 5 mm riekelėmis. Džiovinimo metu rekomenduojame retkarčiais sukeisti sietus vietomis, kad džiovinimas būtų tolygus. Vandeningų produktų, tokių kaip slyvos, vynuogės ar drėgni grybai, džiovinimas reikalauja gerokai ilgesnio laiko.
PATARIMAI APIE DARŽOVIŲ DŽIOVINIMĄ
Pavadinimas / Paruošimas / Būklė po džiovinimo / Laikas
- Baklažaną nulupti ir supjaustyti 6-12 mm storio riekelėmis trapus 6-18 val.
- Brokolį padalyti į gabalėlius, blanširuoti 3-5 min trapus 6-20 val.
- Briuselinius kopūstus perpjauti perpus traškus 8-30 val.
- Buroką nupjauti šaknį ir lapus, apvirti, atvėsinti, supjaustyti riekelėmis traškus 8-26 val.
- Svogūną supjaustyti žiedais traškus 8-14 val.
- Česnaką nulupti, supjaustyti apvaliais griežinėliais traškus 6-16 val.
- Šparagines pupeles supjaustyti ir pavirti, kol taps stikliškos trapus 8-26 val.
- Grybus supjaustyti gabalėliais, mažus džiovinti sveikus kietas / traškus 3-10 val.
- Cukiniją supjaustyti 6 mm storio riekelėmis trapus 6-18 val.
- Žiedinį kopūstą padalyti į gabalėlius ir pavirti, kol suminkštės kietas 6-16 val.
- Kopūstą supjaustyti 3 mm juostelėmis, pašalinti šerdį kietas 6-14 val.
- Artišoką supjaustyti 3 mm juostelėmis trapus 5-13 val.
- Morką pavirti, kol suminkštės, susmulkinti arba supjaustyti riekelėmis traškus 8-14 val.
- Agurką nulupti ir supjaustyti 12 mm riekelėmis kietas 6-18 val.
- Aitrioji paprika (čili) pjaustyti nereikia kietas 8-14 val.
- Pievagrybius supjaustyti riekelėmis, mažus džiovinti sveikus kietas 6-14 val.
- Petražolės šaknį nulupti ir supjaustyti riekelėmis, lapelius išdėlioti ant sieto traškus / trapus 2-10 val.
- Pomidorą nulupti, supjaustyti gabalėliais arba apvaliais griežinėliais kietas 8-24 val.
- Rabarbarą nulupti, supjaustyti 3 mm riekelėmis be drėgmės 8-38 val.
- Salierą supjaustyti 6 mm riekelėmis traškus 6-14 val.
- Saldžiąją papriką pašalinti sėklas, supjaustyti 6 mm juostelėmis traškus 4-14 val.
- Laiškinius svogūnus sukarpyti gabalėliais traškus 6-10 val.
- Špinatą pavirti, kol praras spalvą traškus 6-16 val.
- Bulvę supjaustyti riekelėmis, pavirti 8-10 min traškus 8-30 val.
PATARIMAI APIE VAISIŲ DŽIOVINIMĄ
- Šviežią ananasą nulupti ir supjaustyti riekelėmis arba kubeliais kietas 6-36 val.
- Konservuotą ananasą nupilti sultis ir nusausinti minkštas 6-36 val.
- Bananą nulupti, supjaustyti 3-4 mm storio griežinėliais traškus 8-38 val.
- Persiką, kai vaisius dalinai išdžiūvęs, perpjauti ir išimti kauliuką minkštas 10-34 val.
- Datules išimti kauliuką kietas 6-26 val.
- Figas supjaustyti riekelėmis arba perpjauti perpus kietas 6-26 val.
- Kriaušę nulupti, supjaustyti riekelėmis minkštas 8-30 val.
- Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti žiedais arba riekelėmis minkštas 8-30 val.
- Abrikosą išimti kauliuką ir supjaustyti riekelėmis minkštas 13-28 val.
- Apelsino žievelę supjaustyti ilgomis juostelėmis trapus 8-16 val.
- Vynuogių pjaustyti nereikia minkštas 8-38 val.
- Vyšnių pjaustyti nereikia, kai vaisius dalinai sausas, išimti kauliuką kietas 8-36 val.
- Spanguolių pjaustyti nereikia minkštas 6-26 val.
Techniniai parametrai:
galia: 125 W
5 sietai, matmenys 23 cm x 27 cm
spalva: balta
Prietaiso matmenys:
plotis: 25 cm
ilgis: 31 cm
aukštis: min. 23 cm, maks. 29,5 cm
laido ilgis: 90 cm
Pakuotės matmenys:
plotis: 32 cm
gylis: 28 cm
aukštis: 25 cm