Knyga "Distiliatų gamyba nuo A iki Ž"

SIMBOLIS: 980014
EAN: 9788395643118

13,12 €

Pridėti į krepšelį

13,12 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 980014
EAN: 9788395643118


APRAŠYMAS

Knyga "Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž"autorė dr. inž. Ewa Kwapisz yra išskirtinis, svarbus ir labai lauktas leidinys - mažiausiai dėl kelių priežasčių:Knyga atitinka visų, kurie laukėišsamaus ir kiek įmanoma aiškaus distiliatų gamybos mikro mastu tematikos aprašymo, poreikius.Pristato visus svarbia... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Knyga "Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž" autorė dr. inž. Ewa Kwapisz yra išskirtinis, svarbus ir labai lauktas leidinys - mažiausiai dėl kelių priežasčių:

  • Knyga atitinka visų, kurie laukė išsamaus ir kiek įmanoma aiškaus distiliatų gamybos mikro mastu tematikos aprašymo, poreikius.
  • Pristato visus svarbiausius klausimus (nuo A iki Ž) susijusius su distiliatų gamybos procesu, įskaitant, be kita ko, žaliavas, naudingą įrangą ir priedus, distiliavimui rekomenduojamas mieles, fermentų preparatus ir mielių maistines medžiagas, matavimo prietaisus ir metodus, būtinų skaičiavimų atlikimą, misos paruošimo taisykles, fermentacijos ir distiliacijos vedimą, distiliatų valymą ir pagardinimą, galimų problemų sprendimą.
  • Apima distiliacijos temą, atsižvelgiant į šioje srityje galiojančius teisės aktus - skirta tiek besidomintiems distiliacija teoriškai, tiek norintiems kurti savo distiliatus teisės leidžiamose ribose.
  • Sujungia praktinius distiliacijos aspektus, siūlomus techninius ir produktinius sprendimus su populiariausių distiliacijos būdu gaminamų alkoholių charakteristika. Dėl to knyga yra patogus žinynas tiek apie distiliaciją, tiek apie jos rezultatus - pripažintus, pasaulyje vertinamus distiliatus.
  • Pristato klausimus, susijusius su grūdinėmis misomis bei vaisinėmis ir cukrinėmis misomis, taip pat distiliatų kūrimo iš užpilų vaisinių ir žolelinių, akcizinio alkoholio pagrindu - ką neabejotinai įvertins mėgėjai, norintys kurti savo tokio tipo gėrimus.
  • Joje pateiktas 30 receptų rinkinys - suskirstytas į receptūras asmenims, turintiems teisę vykdyti amatinę distiliaciją, ir namų mėgėjams. Pastarajai grupei savo gėrimams kurti pagrindu tampa parduotuvėje įsigytas alkoholis - paprastai spiritas, brendis, degtinė arba vynas. Gido receptūros – tai įspūdinga įvairovė, apimanti tiek grynus gėrimus, tiek sudėtingesnio charakterio (viskis, brendis), įvairių tipų aromatinius gėrimus (tokius kaip džinas, Geist, ouzo, pastis) bei likierius – vaisinius, kavos ar kakavos.

Knyga puikiai užpildo leidybos rinkoje spragą, kuri buvo juntama lenkiškuose leidiniuose šia tema. Sudėtinga, daugiasluoksnė ir daugeliu atžvilgių nelengva distiliatų kūrimo problematika sulaukė ambicingo aprašymo, kuris neabejotinai sudomins tiek praktikus, ypač pradedančiuosius savo aistros kelyje, tiek skaitytojus, norinčius susipažinti su vien teoriniais įvairių distiliatų gamybos aspektais. Darbas su publikacija pareikalavo rasti tinkamą „raktą“ – prieinamą tiek jau turintiems būtinas teises gaminti tokius gėrimus mikromastu, bet vis dar ieškantiems įkvėpimo, tiek entuziastams, planuojantiems tokias teises įgyti. Knyga taip pat nurodo galimybes, prieinamas vis gausesniam namų mėgėjų būriui, besidominčiam distiliavimu galiojančių teisės aktų ribose, naudojant įsigytą akcizinį alkoholį.

Autorė susitelkė į nuoseklios veiksmų koncepcijos, vedančios į aukštos kokybės distiliatus, pristatymą. Iš daugelio patyrusiems praktikams žinomų galimybių ji pasirinko patikrintus sprendimus ir produktus, palengvinančius sėkmingą žingsnį į distiliatų pasaulį, leidžiančius pažinti jų kūrimo specifiką ir atrasti savo kūrybiškumą šioje srityje.

Knyga pateikia receptų rinkinį, specialiai parengtą tiek turintiems distiliacijos teises, tiek neturintiems tokių galimybių, tačiau norintiems teisėtai patirti šio tipo gėrimų kūrimo emociją. Pastarajai grupei skirta distiliatų iš užpilų gamyba.

Savi gėrimai – tiek gryni, tiek charakteringi, pvz., viskio, romo, brendžio, grappos ar likerio stiliaus – yra daugelio svajonė. Šios knygos dėka ji tikrai bus daug arčiau išsipildymo – su sąlyga, kad vadovausitės distiliavimo meno taisyklėmis ir laikysitės įstatymų.

Knygos struktūra:
- įžanga ir trumpas žvilgsnis į distiliavimo istoriją;
- distiliavimo teisiniai aspektai Lenkijoje;
- distiliavimas mikro mastu;
- fermentacijos esmė ir produktai, naudojamos žaliavos;
- distiliacijos esmė ir produktai, alkoholiniai gaminiai;
- įranga ir priedai;
- fermentų preparatai, distiliavime naudojamos mielės ir mielių maistinės medžiagos;
- pagrindinių parametrų matavimas – prietaisai ir metodai;
- būtinų skaičiavimų atlikimas;
- distiliacinių misų paruošimas, fermentacijos proceso priežiūra;
- techniniai aspektai, distiliatoriai ir misių distiliacijos proceso priežiūra;
- distiliatų valymas, brandinimas ir pagardinimas;
- distiliatų trūkumai ir dažniausios klaidos;
- degtinės: grynos, rūšinės, natūralios;
- degtinės iš distiliuotų užpilų;
- 30 receptų;
- pabaiga, žodynėlis ir literatūra.

Puslapių skaičius: 248
Formatas: 153x226 mm
Įrišimas: siūtas-klijuotas, integruotas
Spalva: 4+4
2 įklijuoti skirtukai
1 egzemplioriaus svoris: 0,45 kg

ISBN: 978-83- 956431-1-8
Pirmasis leidimas 2021
Leidėjas: BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.




Ilgis
15.6 cm

Plotis
1.7 cm

Aukštis
22.5 cm

Masė
0.46 kg

Knyga "Distiliatų gamyba nuo A iki Ž"

Knyga "Distiliatų gamyba nuo A iki Ž" ['distiliavimas', ' spiritinės mielės', ' dovana', ' samagonas', ' alkoholiniai gėrimai', ' užpiltinės', ' užpiltinių receptai', ' distiliatai', ' knygos']
mėgstamiausi

13,12 €

13,12 EUR/vnt.

Pridėti į krepšelį