Knyga "Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž" autorė dr. inž. Ewa Kwapisz yra išskirtinis, svarbus ir labai lauktas leidinys - mažiausiai dėl kelių priežasčių:
Knyga puikiai užpildo leidybos rinkoje spragą, kuri buvo juntama lenkiškuose leidiniuose šia tema. Sudėtinga, daugiasluoksnė ir daugeliu atžvilgių nelengva distiliatų kūrimo problematika sulaukė ambicingo aprašymo, kuris neabejotinai sudomins tiek praktikus, ypač pradedančiuosius savo aistros kelyje, tiek skaitytojus, norinčius susipažinti su vien teoriniais įvairių distiliatų gamybos aspektais. Darbas su publikacija pareikalavo rasti tinkamą „raktą“ – prieinamą tiek jau turintiems būtinas teises gaminti tokius gėrimus mikromastu, bet vis dar ieškantiems įkvėpimo, tiek entuziastams, planuojantiems tokias teises įgyti. Knyga taip pat nurodo galimybes, prieinamas vis gausesniam namų mėgėjų būriui, besidominčiam distiliavimu galiojančių teisės aktų ribose, naudojant įsigytą akcizinį alkoholį.
Autorė susitelkė į nuoseklios veiksmų koncepcijos, vedančios į aukštos kokybės distiliatus, pristatymą. Iš daugelio patyrusiems praktikams žinomų galimybių ji pasirinko patikrintus sprendimus ir produktus, palengvinančius sėkmingą žingsnį į distiliatų pasaulį, leidžiančius pažinti jų kūrimo specifiką ir atrasti savo kūrybiškumą šioje srityje.
Knyga pateikia receptų rinkinį, specialiai parengtą tiek turintiems distiliacijos teises, tiek neturintiems tokių galimybių, tačiau norintiems teisėtai patirti šio tipo gėrimų kūrimo emociją. Pastarajai grupei skirta distiliatų iš užpilų gamyba.
Savi gėrimai – tiek gryni, tiek charakteringi, pvz., viskio, romo, brendžio, grappos ar likerio stiliaus – yra daugelio svajonė. Šios knygos dėka ji tikrai bus daug arčiau išsipildymo – su sąlyga, kad vadovausitės distiliavimo meno taisyklėmis ir laikysitės įstatymų.
Knygos struktūra:
- įžanga ir trumpas žvilgsnis į distiliavimo istoriją;
- distiliavimo teisiniai aspektai Lenkijoje;
- distiliavimas mikro mastu;
- fermentacijos esmė ir produktai, naudojamos žaliavos;
- distiliacijos esmė ir produktai, alkoholiniai gaminiai;
- įranga ir priedai;
- fermentų preparatai, distiliavime naudojamos mielės ir mielių maistinės medžiagos;
- pagrindinių parametrų matavimas – prietaisai ir metodai;
- būtinų skaičiavimų atlikimas;
- distiliacinių misų paruošimas, fermentacijos proceso priežiūra;
- techniniai aspektai, distiliatoriai ir misių distiliacijos proceso priežiūra;
- distiliatų valymas, brandinimas ir pagardinimas;
- distiliatų trūkumai ir dažniausios klaidos;
- degtinės: grynos, rūšinės, natūralios;
- degtinės iš distiliuotų užpilų;
- 30 receptų;
- pabaiga, žodynėlis ir literatūra.
Puslapių skaičius: 248
Formatas: 153x226 mm
Įrišimas: siūtas-klijuotas, integruotas
Spalva: 4+4
2 įklijuoti skirtukai
1 egzemplioriaus svoris: 0,45 kg
ISBN: 978-83- 956431-1-8
Pirmasis leidimas 2021
Leidėjas: BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.