Knyga „Mano hobis: Naminio sūrio gamyba. Patarimai ir receptai”
Naujiena! Puiki knyga visiems sūrių mėgėjams, pristatanti žavų namų sūrininkystės pasaulį. Vadovo autoriai - Jelyo Todorov ir Artur Nowicki - suvienijo jėgas, kad sukurtų išskirtinį vadovą apie naminių sūrių gamybą, taip pat pieno produktų, tokių kaip sviestas, kefyras ar jogurtas. Pasirodo, namų sūrininkystė gali būti įtraukiantis hobis ir mažų virtuvių savininkams, o dalį sūrių pagaminti iš tiesų paprasta ir greita. Daugiau ambicijų turintys entuziastai gali pamėginti kurti sūrius, kuriems reikia daugiau laiko ir sudėtingesnių veiksmų, o kaip atlygis džiugins nuostabūs, brandūs sūriai, kurie sužavės tiek namiškius, tiek svečius prie vaišių stalo.
Bulgariškų ir lenkiškų tradicijų derinys su didele abiejų autorių aistra, žiniomis ir praktiniu požiūriu virto leidiniu, kuriame kiekvienas skanios ir sveikos namų virtuvės mėgėjas ras gausybę naudingų patarimų bei receptų įvairiems sūriams ir giminingiems pieno produktams.
Kiekvienas pateiktas receptas autorių buvo patikrintas ir, kiek įmanoma, tiek supaprastintas, kad namų sąlygomis būtų galima sukurti gaminius, sėkmingai prilygstančius profesionaliose sūrinėse gaminamiems vertinamiems produktams.
Kaip rašo patys autorai - „Sūrininkystė yra ypatinga aistra, kurią abu praktikuojame ir tobuliname. Dėl daugelio bendrų ir individualių sūrininkystės veiklų, vykdytų, viena vertus, specialisto, turinčio didelę profesinę patirtį šioje srityje, kita vertus, entuziasto, besispecializuojančio naminių gaminių kūrime, atsirado metodai ir procedūros, leidžiančios ribotoje namų erdvėje pagaminti daugybę skanių sūrių. (…) Keitėmės pastabomis, idėjomis, tikrinome tradicinius receptus ir eksperimentavome, o kiekvienas pavykęs sūris suteikdavo mums naują, gardų impulsą tolesniam darbui.”
Knyga perteikia pagrindines sūrininkystės žinias paprastai ir lengvai įsisavinamu būdu – pagal autorių sumanymą ji visų pirma nurodo kelią ir parodo galimybes, kuriomis verta pasinaudoti, ypač jei vertinate savarankiškai paruoštų kulinarinių gaminių privalumus ir norite „iš vidaus” pažinti sūrininkystės paslaptis. Šis unikalus leidinys suteikia entuziastams puikų įrankį DIY veikloms, kartu į namų kulinarijos pasaulį įnešdamas originalų, įkvepiantį požiūrį į savo sūrių kūrimo meną – tiek klasikinių, plačiai žinomų, tiek labiau „vietinių“, tačiau vertų platesnio pažinimo. Pieniškų skanumynų kaleidoskopą papildo gardžių „variacijų“ pagal sūrius receptūros, sviesto, kefyro, jogurto receptai… Visa tai pagardinta entuziazmu, būdingu tik tikriems entuziastams ir gurmanams – tokie ir yra šios knygos autoriai.
Į vadovo turinį, be kita ko, įeina šie skyriai:
Karštai raginame skaityti ir pradėti sūrininkystės kelionę. Knyga taip pat puikiai tinka dovanai!