Laikotės vegetariškos dietos? Vengiate gyvūninės kilmės produktų, bet norite mėgautis gardžiais sūriais nesibaimindami dėl jų sudėties? Turime sprendimą!
Pasigaminkite mėgstamus varškės, kietuosius ir pelėsinius sūrius namuose – naudojant mūsų mikrobiologinį skystą fermentą Strong tai visiškai paprasta! Mikrobiologinis fermentas – tai fermentinis preparatas, gautas iš grybų Rhizomucor miehei, kuris yra idealus veršelių šliužo fermento pakaitalas.
Naudodami šį produktą pasigaminsite mėgstamų sūrių iš bet kokio šviežio pieno: karvės (taip pat iš mažai pasterizuoto iki 74°C), ožkos, avies, taip pat pieno, praturtinto augaliniu pienu, nesibaimindami dėl galutinio gaminio sudėties!
Vienoje pakuotėje yra 30 ml fermento, kurio aktyvumas 250 000 MCU/ml. Vos 10 lašų pakanka pagaminti sūrį iš net 10 litrų pieno!
Skysta formulė palengvina produkto dozavimą, nereikia jo sverti, todėl sūrių gamyba tampa dar paprastesnė ir malonesnė!
Naudojimo būdas:
Į iki 30°C pašildytą pieną įpilkite tinkamą kiekį kalcio chlorido, anksčiau ištirpinto nedideliame kiekyje virinto vandens. Išmaišykite ir palikite 10 minučių. Tada pašildykite pieną iki 37-38°C ir įdėkite reikiamą kiekį fermento, anksčiau ištirpinto 50 ml vandens, kurio temperatūra 37-38°C. Gerai išmaišykite. Sustabdykite maišymą ir palaukite 50-70 minučių, kol susidarys standus krešulys. Susidariusį krešulį supjaustykite maždaug 1-1,5 cm kraštinės kubeliais. Susidariusius sūrio grūdelius švelniai išmaišykite ir po maždaug 5 minučių perkelkite kiaurasamčiu į formą, išklotą sūrine marle. Palikite sūrį 20-24 valandoms. Kas kelias valandas jį apverskite.
Laikymo sąlygos:
Atidarius laikyti sandariai uždarytą šaldytuve.
Sudėtis: mikrobiologinis fermentas, natrio chloridas, konservantas: natrio benzoatas.
Produkto išeiga: 500 L pieno
Pakuotės matmenys: