Atraskite gardų, naminių, rūkytų žuvų skonį. Paruoškite jas paprastai rūkykloje - naudodami dvigubus nerūdijančio plieno kablius. Apgalvota jų konstrukcija su tinkamai suformuotais spygliukais leis Jums patogiai ir saugiai išdėstyti visas žuvis rūkyklos viduje, o vėliau - laikyti virtuvėje ar sandėliuke. 5 kablių rinkinys leis išrūkyti žuvies visai šeimai ar draugams! Jų naudojimas itin paprastas. Pakanka pritvirtinti kablys abipus žuvies stuburo, ir ji tvirtai laikysis per visą rūkymo procesą. Rūkymo metu kablys išskleidžia žuvies puseles, todėl ji puikiai išrūkoma ne tik išorėje, bet ir viduje! Aukštos kokybės 304 tipo nerūdijantis plienas, iš kurio pagaminti kabliai, užtikrina, kad jie ilgą laiką išliks funkcionalūs.
Kabliai pakuojami po 5 vnt. lizdinėje pakuotėje.
Upėtakio receptas
Ingredientai:
Į vandenį įdėkite: druską, cukrų, džiovintus krapus ir pipirus. Upėtakius gerai nuplaukite ir dėkite į sūrymą 10 valandų. Padėkite į šaldytuvą arba kitą vėsią vietą. Rudens–žiemos laikotarpiu tam puikiai tinka balkonas. Po to laiko žuvis išimkite. Tuomet kruopščiai nuvalykite likusius krapus ir gerai nusausinkite (taip žuvis bus išrūkytos, o ne išvirtos). Taip paruoštus upėtakius pabarstykite žolelėmis pagal skonį. Žuvis pakabinkite ant kablių ir rūkykite karštai, maždaug 50–60 °C temperatūroje apie 40 minučių. Rūkymui siūlome naudoti buko ir alksnio rūkymo skiedras.