Prislėgimo akmuo, kurio skersmuo 22 cm, skirtas indams, naudojamiems kopūstų, agurkų rauginimui ar mėsos sūdymui (peklinimui). Rekomenduojamas statinėms talpos nuo 5 iki 20 litrų ir puodams (ypač iš akmens masės) talpos nuo 5 iki 15 L.
Gaminys atsparus 0–300⁰C temperatūrai.
Produktas sertifikuotas sąlyčiui su maistu.
Kiekvienas gardžių ir sveikų naminių rauginių (taip pat sūdytų mėsos gardėsių) mėgėjas puikiai žino, kaip svarbu galutiniam rezultatui tinkamai paruošti ir valdyti rauginimo (ar sūdymo/peklinimo) procesą. Tinkamą indą puikiai papildo pagal dydį priderintas prislėgimo akmuo iš 100 % natūralios, su maistu saugiai besiliečiančios ir rūgštims atsparios medžiagos. Jis palaiko turinį žemiau sūrymo / susidarančių sulčių paviršiaus ir padeda ilgą laiką išsaugoti geriausią turinio kokybę. Šis dviejų dalių prislėgimas iš glazūruotos akmens masės – idealus, puikiai funkcionalus ir praktiškas sprendimas. Akmenį padalijus į 2 dalis, be kita ko, atsiranda privalumas – galima įdėti ir išimti prislėgimą į indą, kurio kaklelio skersmuo šiek tiek mažesnis nei sudėto akmens skersmuo.
Kiekviena iš dviejų akmens puselių turi po skylutę, o sudėjus akmenį į visumą atsiranda ir trečioji, centrinė skylutė. Šios skylutės (2 cm skersmens) palengvina prislėgimo puselių įdėjimą ir skirtos rauginimo metu susidarančioms sultims nutekėti virš akmens lygio. Norint išimti dalį rauginio, pakanka pakelti tik vieną akmens dalį.
Prislėgimas saugo turinio kokybę, jo aromatą ir skonį. Glazūruotas akmens masės paviršius leidžia lengvai palaikyti akmenį švarų.
Naudojimo patarimai:
Tinkamai sudėtas prislėgimas turi taip prispausti daržoves, kad prie jų nepatektų oras. Rauginimo laikotarpiu statinę / indą pastatykite saugioje vietoje, patalpoje, kurioje vyrauja kambario temperatūra. Prasidėjus pieninei fermentacijai reikia tikrinti, ar daržovės yra panardintos susidarančiose sultyse. Laikantis šių sąlygų, rauginį galima sėkmingai laikyti net kelis mėnesius nebijant, kad po akmeniu atsiras pelėsis ar bakterijos (kaip gali nutikti naudojant medinį prislėgimą).
Naudojant indus su vandens apykakle verta prisiminti reguliariai papildyti joje esantį vandens lygį. Tai padės išvengti prispaudimo sandarumo praradimo. Savo ruožtu į apykaklę įpylus truputį valgomosios alyvos sumažės skysčio išgaravimas.
Valymo ir laikymo rekomendacijos:
Prislėgimą plaukite naudodami šepetėlį ir vandenį, nenaudodami ploviklių. Neplaukite indaplovėje.
Laikykite išdžiovintą, pasirūpindami, kad gaminys nebūtų sudaužytas.
Kiekvienas gaminys yra rankų darbo, todėl galimi minimalūs atskirų prislėgimų išvaizdos ir matmenų skirtumai.
Dydis:
- fi 22 cm
- storis 2 cm
Svoris: 1500 g
Pirkdami šį produktą, remiate amatus ir rankų darbo gamybą; kiekvienas gaminys turi papildomą vertę – tam tikrą unikalumo laipsnį.