PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Aktyvios, džiovintos mielės Enovini® OK RED skirtos vyndariams, gaminantiems vyną iš raudonų vynuogių ir vyšnių. Su šiomis mielėmis jūsų vynai bus geresni nei bet kada anksčiau.
Enovini® OK RED – tai džiovintos vyno mielės, mažinančios obuolių rūgšties kiekį raudonų vaisių vynuose. Jos tinka vyšnių ir tamsių vynuogių vynams. Enovini® OK RED mielės užtikrina jūsų vynams subalansuotą skonį ir sodrų, vaisišką buketą.
Enovini® OK RED mielių savybės leidžia sumažinti obuolių rūgšties kiekį vyšnių ir vynuogių vynuose 20–24 %.
Vienos pakuotės pakanka 25 l vyno iki 14 % stiprumo. Mielės paprastos naudoti, jų nereikia iš anksto dauginti.
Naudojimo būdas:
Paketėlio turinį išmaišykite 100 ml virinto vandens, atvėsinto iki 30 °C. Mišinį palikite 20 min kambario temperatūroje, tuomet supilkite į fermentacijos indą arba balioną su vyno misa. Rekomenduojama pradinė cukraus koncentracija – daugiausia 20 °Blg, o rūgštingumas – ne daugiau kaip 14 g/L (geriausia 12–13 g/L). Fermentuokite 20–25 °C temperatūroje. Kai cukraus koncentracija nukris iki apie 10 ºBlg (2–3-ą dieną), įdėkite dar porciją cukraus, pvz., 50 g/L. Veiksmą galite pakartoti 5–6-ą fermentacijos dieną.
Pastaba: Geriausią mielių veikimą pasieksite laikydamiesi aukščiau pateiktos informacijos.
Sudėtis:
mielės Saccharomyces cerevisiae, emulsiklis: sorbitolio monostearatas.
Produktas skirtas tik enologijai, netinka tiesioginiam vartojimui. Laikyti sausoje vietoje kambario temperatūroje.