Jei vertinate paprastų, vaisinių distiliatų eleganciją, tikrai žinote legendinį vyšnių distiliatų skonį, kuris jau šimtmečius žavi stiprių gėrimų mėgėjus Šveicarijoje, Vokietijoje ir Elzase. Tradiciniai, skaidrūs vyšnių distiliatai gaminami iš kartu su kauliukais fermentuotų vaisių, todėl įgauna subtilių migdolų natų ir gilų, švarų aromatą. Tai formos atžvilgiu paprasti, tačiau itin taurūs gėrimai - jų išskirtinumą simbolizuoja skaidrumas, slepiantis skonio tobulumą. Šie gėrimai įkvėpė mus sukurti Sauer-Kirsche esenciją, kuri perteikia būdingą, sausą grynos vyšnios profilį skaidrioje ir šiuolaikinėje formoje.
- Išskirtinis skonis - Sauer-Kirsche esencija pabrėžia natūralų vyšnių vaisių charakterį, be perteklinio saldumo ir be dažiklių. Esencija yra subtili, lengva, su idealiai subalansuotu vaisiaus ir kauliuko aromatu.
- Idealiai tinka kokteiliams arba ragavimui be priedų - gryna vyšnia šiuolaikine forma: be spalvos, su turtingu aromatu.
- Ekonomiškas būdas pasigaminti namų gėrimą premium stiliaus - sukurkite skaidrų, aromatingą gėrimą su subalansuotu profiliu, neapkraunant biudžeto. Vienas buteliukas leis paruošti net 4 L gėrimo, pasižyminčio rafinuotu aromatu ir skoniu.
- Be konservantų - taigi galite būti tikri, kad ruošdami savo namų gėrimus nepridedate nereikalingų ingredientų!
- Patogus dozavimas - buteliukas, kuriame yra 40 ml esencijos, turi specialias įdubas, leidžiančias tiksliai atsimatuoti 10 ml porcijas - iš kiekvienos jų lengvai paruošite 1 L gėrimo.
- Skanus gėrimas per 24 val. - sumaišykite mėgstamą stiprų gėrimą su Sauer-Kirsche esencija, palaikykite parą ir… viskas! Dar geresniam rezultatui palikite gėrimą kelioms dienoms, kad aromatai visiškai susijungtų ir suapvalėtų.
Kaip naudoti skonio esenciją / Sauer-Kirsche esenciją?
„Likerio“ variantas:
Į indą įpilkite 4 L stipraus alkoholio (40-45% grynos degtinės), įberkite nuo 160 iki 320 g cukraus, tuomet įpilkite skonio esenciją. Viską gerai išmaišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Palaikykite mažiausiai 24 val.* – ir likeris paruoštas. Skanaus!
*Norint pasiekti geriausią skonio ir aromato efektą, gėrimą rekomenduojame vartoti maždaug po savaitės.
Norėdami paruošti mažesnę gėrimo porciją, naudokite buteliuke esančias įdubas, leidžiančias atsimatuoti 10 ml esencijos, tai yra porciją 1 litrui alkoholio, ir proporcingai sumažinkite dedamo cukraus kiekį.
Skonio variantai:
- Sausas (okovitos stiliaus): be cukraus - grynas, subtiliai kauliukais dvelkiantis vyšnios charakteris. Skoniui sustiprinti rekomenduojame pridėti 2 arbatinius šaukštelius cukraus (apie 30 g 4 L alkoholio), tai šiek tiek suapvalina aromatinį profilį neprarandant sausumo.
- Pusiau sausas: 160-200 g cukraus 4 L - subalansuotas, šiek tiek suapvalintas skonis.
- Pusiau saldus: 250-320 g cukraus 4 L - sodresnis, vaisiškas profilis klasikinių likerių stiliumi.
Sudėtis: glicerinas, vanduo, aromatas, glicerolio triacetatas, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: citrinų rūgštis.
Bendras tūris: 40 ml