Alfa-amilazė - krakmolą skystinantis fermentas, skirtas misoms iš sumaltų grūdų (pvz.: rugių, kviečių, kukurūzų, ryžių) ir bulvių. Veiksmingai veikia 70 - 105°C temperatūroje ir esant pH 4,5-7,5. Geriausios krakmolo skaidymo sąlygos pasiekiamos esant 85-95°C temperatūrai ir pH 5-5,5.
Naudojimo būdas:
Inde pašildykite vandenį iki temp. 85-95⁰C, įdėkite žaliavą santykiu: 1 kg 3-4 L vandens. Gerai išmaišykite. Įdėkite alfa-amilazės po 1 ml 5 kg žaliavos. Prieš dedant, išmatuotą fermento porciją ištirpinkite nedideliame vandens kiekyje, kad geriau pasiskirstytų misoje. Palaikykite mišinio temperatūrą apie 95⁰C 1 val., nuolat maišydami. Po to palikite misą atvėsti, kol pasieks temp. 30⁰C. Įdėkite pakelį su spiritinėmis mielėmis, maistine medžiaga ir gliukoamilaze (pvz., TurboWhiskey BROWIN 403160 arba Turbo Potato 403400) ir rauginkite apie 3-7 dienas pagal pakuotės instrukciją.
Dozavimas: 1 ml 5 kg žaliavos.
Našumas: 50 kg žaliavos.
Dėmesio!
Priemonė netinka tiesiogiai vartoti.
Specifinis kvapas yra būdingas šiam produktui.