KOLBA PARDUODAMA BE DISTILIAVIMO APARATO
Charakteristika:
Plokščiadugnė kolba distiliacijai, pagaminta iš aukštai temperatūrai atsparaus stiklo vad. (laboratorinis stiklas ).
Šlifuotos jungtys visuose distiliatoriuose yra 45 mm skersmens.
Kolbai pritaikyti aparatai:
šaldytuvas su deflegmatoriumi ir atskirtuvu
šaldytuvas su deflegmatoriumi
šaldytuvas
Naudojimas:
Kolba pripildoma skysčiu daugiausia iki 3/4 jos tūrio.
Reikia nepamiršti į kolbą įdėti ir kelis gabalėlius (dalelių skersmuo turėtų būti 1–5 mm.) sutrupintos porcelianos, kaolino arba fajanso, kad sumažėtų skysčio perkaitimo tikimybė. Tai užtikrins tolygų skysčio virimą.
Kolbą su distiliavimo aparatu jungiančią šlifuotą jungtį kiekvieną kartą reikia kruopščiai nuvalyti ir patepti
silikoniniu tepalu.
Prie aparato reikia prijungti žarneles, skirtas tiekti ir išleisti aušinimo vandenį. Prijunkite taip, kad vanduo tekėtų iš apačios į viršų (priešpriešine tėkme distiliatui).
Prieš pradedant kaitinimą būtina kruopščiai nusausinti išorinį kolbos paviršių.
Kolbos kaitinimui draudžiama naudoti atvirą ugnį. Kolbą geriausia pastatyti ant elektrinės kaitlentės arba įdėti į puodą su karštu vandeniu, sudarant vad. vandens vonelę. Kolbą kaitinkite saikingai, kad skystis virtų ramiai ir tolygiai, be putojimo. Distiliatą reikia rinkti į indą, pastatytą prie distiliavimo aparato išleidimo angos. Distiliatas turėtų varvėti lašais arba tekėti nedidele srovele. Kai pastebėsite, kad distiliavimo aparate nebesikaupia kondensatas, o lašų kritimo dažnis aiškiai mažėja, distiliacijos procesą galima laikyti baigtu.
DĖMESIO:Įrenginį išardyti pradedame tik jam atvėsus.