Kalio salietra mėsos sūdymui, 100 g

SIMBOLIS: 410011
EAN: 5908277705978

3,02 €

Pridėti į krepšelį

30,20 EUR/kg

SIMBOLIS: 410011
EAN: 5908277705978


APRAŠYMAS

Ruošiate naminius mėsos gaminius? Jų skonį, išvaizdą ir ilgaamžiškumą užtikrinsite naudodami kalio salietrą.Naudinga gaminant naminius gaminius - salietra, greta valgomosios druskos, yra pagrindinis priedas mėsos peklavimuiFormuoja mėsos skonį ir aromatą -peklavimas turi taurinantį poveikį, suteikia... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Ruošiate naminius mėsos gaminius? Jų skonį, išvaizdą ir ilgaamžiškumą užtikrinsite naudodami kalio salietrą.


  • Naudinga gaminant naminius gaminius - salietra, greta valgomosios druskos, yra pagrindinis priedas mėsos peklavimui
  • Formuoja mėsos skonį ir aromatą - peklavimas turi taurinantį poveikį, suteikia būdingą skonį ir kvapą.
  • Išlaiko rausvą mėsos spalvą - padeda geriau išsaugoti tinkamą mėsos spalvą.
  • Ilgesnis naminių gaminių galiojimas - salietra turi konservuojamąjį poveikį – tad ilgiau galėsite džiaugtis mėgstamos mėsos ir patiekalų skoniu!
  • Saugus ir sveikas konservavimas - stiprus salietros bakteriostatinis poveikis apsaugo naminius gaminius nuo bakterijų, ypač Clostridium botulinum – botulino toksiną gaminančių bakterijų, dauginimosi.

 

Kali salietra - skirta bet kokios rūšies mėsai pekluoti. Kali salietra – tai kalio nitratas (KNO₃) - bespalvė, kristalinė druska (E 252), naudojama tradicinėms mėsos peklavimo metodams. Kali salietra, greta valgomosios druskos yra vienas svarbiausių priedų, naudojamų pekluojant mėsą, garantuojantis ne tik ilgesnį išsilaikymą, bet ir rausvos mėsos spalvos išsaugojimą. Kaip tai įmanoma?

Pirmajame peklavimo etape (tuoj po salietros, valgomosios druskos ir prieskonių pridėjimo, iš salietros gaunami nitrato jonai, veikiami natūralių mėsoje esančių fermentų, yra redukuojami iki nitritų (kiekis ne didesnis nei mioglobino kiekis).

Antrajame etape nitrito jonai reaguoja su mioglobinu, baltymu, atsakingu už rausvą (bet trumpalaikę) mėsos spalvą. Reakcijos produktas – nitrozomioglobinas, turintis stabilią, rausvą spalvą.



Kalio salietros naudojimas ruošiant naminius mėsos gaminius garantuoja:

  • išlaikytą rausvą mėsos spalvą ( vien tik valgomoji druska natūralų mėsos pigmentą pakeičia į gelsvai pilką)
  • ryškesnį, gardų mėsos skonį,
  • stiprų bakteriostatinį poveikį - ypač prieš botulino toksiną gaminančias bakterijas,
  • ilgesnį šviežumą - salietra pekluota mėsa nelinkusi pasidengti gleivėtu apnašu (nesusgleivėja)

 

Brandintos išpjovos – receptas 1 kg

Sūrymo ingredientai:

  • 1 l šalto vandens,
  • 0,2 g bakterijų kultūrų, skirtų brandintoms dešroms,
  • 1,5 g kalio salietros,
  • 4 g cukraus,
  • 90 g druskos

 

Paruošimas:

Nuvalykite išpjovas, sudėkite jas į sūrymą ir palikite 24 valandoms kambario temperatūroje. Tuomet perkelkite į šaldytuvą 5 dienoms. Išimkite, nusausinkite ir apibarstykite žolelių mišiniu (meškinis česnakas, rūkytoji paprika, mairūnas, čiobreliai). Džiovinkite kambario temperatūroje 2–3 dienas. Jei norite, rūkykite šaltu dūmu 8 valandas, o po to brandinkite žemesnėje nei 20°C temperatūroje 4 dienas. Kai išpjovos neteks apie 30% svorio, vakuumuokite ir palikite bent mėnesiui.

 

Sudedamosios dalys: kalio nitratas, antikakingumo medžiaga: magnio hidroksikarbonatas.

 

Dėmesio!

  • Laikyti sausoje vietoje.
  • Produktas netinka tiesioginiam vartojimui.
  • Geriausia sunaudoti iki: tinkamumo data ir partijos nr. – ant pakuotės.


Pakuotės matmenys:

  • ilgis 12 cm
  • plotis apie 1,8 cm
  • aukštis 16,5 cm


Masė
100.0 g

Zastosowanie
universalus mėsai

Z solą
ne

Kalio salietra mėsos sūdymui, 100 g

Kalio salietra mėsos sūdymui, 100 g ['mėsos sūdymui', ' kiaulienai', ' jautienai', ' veršienai', ' kumpio sūdymui', ' mėsos konservavimui', ' mėsos galiojimo trukmės pratęsimui', ' juodasis savaitgalis']
mėgstamiausi

3,02 €

30,20 EUR/kg

Pridėti į krepšelį