Natūralūs, aglomeruoti kamščiai, sukurti iš natūralios kamštienos, susmulkintos ir vėliau suformuotos į cilindro formą, 24 × 38 mm matmenų. Tinka kamščiuoti, naudojant kamščiuotuvą, visus vyndarystėje naudojamus standartinius butelius. Aukštos kokybės kamščių naudojimas yra itin svarbus ir daro didelę įtaką ruošiamos vyno partijos kokybei. Mūsų produktas — patvarumo garantija — kamščius lengva naudoti, tereikia tinkamai juos paruošti kamščiavimo procesui. Kamščius reikia pamirkyti karštame vandenyje apie 3 minutes. Taip kamščiai tampa elastingesni ir plastiškesni, todėl juos lengviau įspausti į butelio kaklelį. Kamščių mirkymo procedūros praleidimas gali sukelti kamščių arba kamščiuotuvo pažeidimą!
Dėmesio!
Reikia nepamiršti kamščių per ilgai ne "drėkinti", nes tai taip pat gali juos pažeisti.
Naudojimo būdas:
1. Pamirkykite kamščius karštame vandenyje apie 3 minutes.
2. Naudodami kamščiuotuvą, užkimškite naminio gėrimo butelius.
3. Užkimšę butelius, palikite juos parai vertikalioje padėtyje, kad kamštis prisitaikytų prie vidinės butelio sienelės.
4. Tuomet padėkite butelius horizontaliai — tai neleis kamščiui išdžiūti (vynas "apiplauna" kamštį) ir užtikrins tinkamą dujų apykaitą tarp butelio vidaus ir jį supančios aplinkos.
5. Po 2-3 dienų patikrinkite kamščių sandarumą. Jei kuriame nors butelyje pastebėsite pratekėjimą, būtinai pakeiskite kamštį nauju.
Rekomenduojami kamščiuotuvai:
- stovimas kamščiuotuvas 507007
- trijų svirčių kamščiuotuvas 507002
- dviejų svirčių kamščiuotuvas 507001; 507006; 507008.