Nuo šiandien kamštavimas bus tikras malonumas – dėl 100 vnt. aglomeruotų natūralaus kamščio kamščių rinkinio. Kamščiai pagaminti susmulkinus natūralų kamštį ir suformuoti į kūgio formą, 23 x 18 mm.
Ruošiate savo naminius vynus? Rūpinatės, kad buteliavimo procesas būtų atliekamas kruopščiai ir laikantis visų atsargumo priemonių? Nuo šiandien kamštavimas bus malonumas – dėl 100 vnt. aglomeruotų natūralaus kamščio kamščių rinkinio. Kamščiai pagaminti susmulkinus natūralų kamštį ir suformuoti į kūgio formą, 23 x 18 mm. Naudojant, pvz., kamštavimo įrenginį, jais galima užkimšti butelius, kurių skersmuo ne mažesnis kaip 17 mm. Specifinė kūgio forma leidžia patogiai uždaryti jau atidarytus vyno butelius, išlaikant maksimalų sandarumą! Kūginiai kamščiai yra ypač rekomenduojami buteliams, kurių turinys skirtas greitam suvartojimui.
Naudojimas:
Visus kamštinės medžiagos kamščius prieš kamštavimą reikia tinkamai paruošti. Šios procedūros nepaisymas gali pažeisti kamščius arba kamštavimo įrenginį. Naminėmis sąlygomis kamščius pakanka apie 3 min. panardinti į karštą vandenį arba padėti po dangčiu virš verdančio vandens. Dėl to jie bus elastingesni, o butelių kamštavimas – lengvesnis.
Dėmesio:
Reikėtų nepamiršti kamščių ne „drėkinti“ per ilgai, nes tai gali juos pažeisti. Užkimšus butelius, jie turėtų, be kita ko, vieną parą likti vertikalioje padėtyje. Tai leis kamščiui prisitaikyti prie vidinės butelio kaklelio sienelės. Tuomet butelius padedame horizontalioje padėtyje, o tai, savo ruožtu, apsaugo kamštį nuo išdžiūvimo (vynas „apiplauna“ kamštį) ir užtikrina tinkamą dujų apykaitą tarp butelio vidaus ir aplinkos. Po dviejų–trijų dienų reikia patikrinti, ar kamščiai neprateka. Pastebėjus pratekėjimą, kamštį būtina pakeisti nauju.
Rekomenduojami kamštavimo įrenginiai: