Mano hobis: Naminio vyno gamyba / knyga
Šis vadovas skirtas mėgėjams vynininkams, dirbantiems mažu mastu. Atsižvelgiant į juos, aptartos svarbiausios vyno gamybos žaliavos, nuoseklūs vynifikacijos proceso etapai ir vyno priežiūros taisyklės jo brandinimo metu.
Vynas suteikia tuos ypatingus įspūdžius ir emocijas, kurios įžiebia arba sušvelnina jusles, žadina vaizduotę ir skatina egzistencinius apmąstymus. Vynas jungia kartas, padeda užmegzti kontaktus ir gilinti socialinius ryšius. Dėl galimybės naudoti naujas vynmedžių veisles, pritaikytas sudėtingesnėms auginimo sąlygoms, įvairiuose regionuose - taip pat ir vėsesnio klimato, kuriami nuostabūs vynuogynai ir ne mažiau žavūs vynuogynėliai, įrengiami namų soduose. Soduose, pagal amžiną metų laikų ritmą, sunoksta savo gausa viliojantys vaisiai - puikiai tinkantys ir kaip žaliava vynui.
Pasinaudokime knygoje pateiktais receptais ir kurkime įdomius, gerus gėrimus, kad galėtume džiaugtis nepaprastais potyriais, kuriuos suteikia vyno ar midaus degustacija iš savo namų rūsio.
dr. inž. EWA KWAPISZ - biotechnologė, vadybininkė ir buvusi akademinė dėstytoja, specializuojasi fermentų ir organinių rūgščių gamyboje, vyno mielių ir maistinių medžiagų gamybos technologinės linijos bendraautorė, entuziastė, turinti didžiulę patirtį enologinių procesų tobulinimo srityje.