Knyga „Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž“ autorės dr. inž. Ewy Kwapisz yra išskirtinis, svarbus ir labai lauktas leidinys – bent dėl kelių priežasčių:
Knyga puikiai užpildo leidybos rinkoje spragą, kuri buvo juntama lenkiškuose šia tema leidiniuose. Sudėtinga, daugiabriaunė ir daugeliu atžvilgių nelengva distiliatų kūrimo problematika sulaukė ambicingo aprašymo, kuris neabejotinai sudomins tiek praktikus, ypač pradedančiuosius, pradedančius realizuoti savo aistrą, tiek skaitytojus, norinčius susipažinti su grynai teoriniais įvairių distiliatų gamybos aspektais. Darbas su leidiniu reikalavo rasti tinkamą „raktą“ – prieinamą tiek jau turintiems būtinus leidimus gaminti tokius gėrimus mažuoju mastu, tačiau vis dar ieškantiems įkvėpimo, tiek aistruoliams, planuojantiems tokius leidimus gauti. Knyga taip pat nurodo galimybes, prieinamas vis gausesniam namų mėgėjų ratui, besidominčių distiliavimu galiojančių įstatymų ribose, naudojant įsigytą akcizinį alkoholį.
Autorė sutelkė dėmesį į nuoseklios veiksmų koncepcijos, vedančios į aukštos kokybės distiliatų gavimą, pristatymą. Iš daugelio patyrusiems praktikams žinomų galimybių ji pasirinko patikrintus sprendimus ir produktus, palengvinančius sėkmingą žingsnį į distiliatų pasaulį, jų kūrimo specifikos pažinimą ir savo kūrybiškumo šioje srityje atradimą.
Knygoje pateiktas receptų rinkinys, specialiai parengtas tiek turintiems distiliacijos leidimus, tiek neturintiems tokių galimybių, bet norintiems teisėtai patirti šių gėrimų kūrimo emociją. Šiai antrajai grupei skiriamas pasiūlymas gaminti distiliatus iš užpiltinių.
Knyga prieinama lenkų kalba.
Nuosavi alkoholiniai gėrimai, tiek grynieji, tiek turintys charakterį, pvz., viskio, romo, vyniako, grappos ar likerio stiliaus, yra daugelio svajonė. Ši knyga ją neabejotinai priartina – su sąlyga, kad laikomasi distiliavimo meno taisyklių ir įstatymų.
Knygos struktūra:
- įvadas ir trumpas žvilgsnis į distiliavimo istoriją;
- distiliavimo teisiniai aspektai Lenkijoje;
- distiliavimas mažuoju mastu;
- fermentacijos esmė ir produktai, naudojamos žaliavos;
- distiliacijos esmė ir produktai, alkoholiniai gaminiai;
- įranga ir priedai;
- enzimatiniai preparatai, distiliavime naudojamos mielės ir mielėms skirtos maistinės medžiagos;
- pagrindinių parametrų matavimas – prietaisai ir metodai;
- būtinųjų skaičiavimų atlikimas;
- distiliavimo misos paruošimas, fermentacijos proceso priežiūra;
- techniniai aspektai, distiliatoriai ir misos distiliacijos proceso priežiūra;
- distiliatų valymas, brandinimas ir skonio koregavimas;
- distiliatų defektai ir dažniausios klaidos;
- grynosios, rūšinės, natūralios degtinės;
- degtinės iš distiliuotų užpiltinių;
- 30 receptų;
- pabaiga, žodynėlis ir literatūra.
Puslapių skaičius: 248
Formatas: 153x226 mm
Įrišimas: siūtas-klijuotas, integruotas
Spalva: 4+4
2 įklijuojami skirtukai
1 egzemplioriaus svoris: 0,45 kg
ISBN: 978-83- 956431-1-8
Pirmasis leidimas 2021
Leidėjas: BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.