Knyga "Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž" (lenkų kalba)

SIMBOLIS: 980014
EAN: 9788395643118

13,12 €

Pridėti į krepšelį

13,12 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 980014
EAN: 9788395643118


APRAŠYMAS

Knyga „Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž“autorės dr. inž. Ewy Kwapisz yra išskirtinis, svarbus ir labai lauktas leidinys – bent dėl kelių priežasčių:Knyga atliepia visų, kurie laukėišsamaus ir kiek įmanoma prieinamo distiliatų kūrimo mažuoju mastu temos aprašymo.Pateikia visus svarbiausius klausimus (n... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Knyga „Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž“ autorės dr. inž. Ewy Kwapisz yra išskirtinis, svarbus ir labai lauktas leidinys – bent dėl kelių priežasčių:


  • Knyga atliepia visų, kurie laukė išsamaus ir kiek įmanoma prieinamo distiliatų kūrimo mažuoju mastu temos aprašymo.
  • Pateikia visus svarbiausius klausimus (nuo A iki Ž), susijusius su distiliatų kūrimo procesu, apimančius, be kita ko, žaliavas, naudingą įrangą ir aksesuarus, distiliavimui rekomenduojamas mieles, enziminius preparatus ir mielių maistines medžiagas, matavimo prietaisus ir metodus, būtinųjų skaičiavimų atlikimą, misos paruošimo principus, fermentacijos ir distiliacijos vykdymą, distiliatų valymą ir skonio koregavimą, galimų problemų sprendimą.
  • Apžvelgia distiliacijos temą atsižvelgiant į šioje srityje galiojančius teisės aktus – skirta tiek distiliacijos tematika teoriškai besidomintiems, tiek norintiems kurti nuosavus distiliatus teisės leidžiamose ribose.
  • Sujungia praktinius distiliacijos aspektus, siūlomus techninius ir produktinius sprendimus su populiariausių distiliuojant gaunamų alkoholinių gėrimų charakteristikomis. Dėl to knyga yra parankinis žinių kompendiumas tiek apie distiliaciją, tiek apie jos rezultatus – pripažintus, visame pasaulyje vertinamus distiliatus.
  • Pateikia klausimus, susijusius su grūdų misomis bei vaisiniais ir cukriniais raugais, taip pat distiliatų kūrimo iš užpiltinių (vaisinių ir žolinių), akcizinio alkoholio pagrindu – ką neabejotinai įvertins mėgėjai, norintys kurti savo gėrimus šio tipo.
  • Apima 30 receptų rinkinį – suskirstytą į receptūras turintiesiems leidimus vykdyti amatinę distiliaciją ir namų mėgėjams. Pastarajai grupei savo gėrimų kūrimo pagrindas yra parduotuvėje įsigytas alkoholis – paprastai spiritas, brendis, degtinė arba vynas. Vadove pateiktos receptūros – įspūdingos įvairovės pasiūlymas, apimantis tiek grynuosius alkoholinius gėrimus, tiek turinčius sudėtingesnį charakterį (viskis, brendis), įvairių tipų aromatinius alkoholinius gėrimus (pvz., džinas, geist, uzo, pastisas) bei likerius – vaisinius, kavos ar kakavos.


Knyga puikiai užpildo leidybos rinkoje spragą, kuri buvo juntama lenkiškuose šia tema leidiniuose. Sudėtinga, daugiabriaunė ir daugeliu atžvilgių nelengva distiliatų kūrimo problematika sulaukė ambicingo aprašymo, kuris neabejotinai sudomins tiek praktikus, ypač pradedančiuosius, pradedančius realizuoti savo aistrą, tiek skaitytojus, norinčius susipažinti su grynai teoriniais įvairių distiliatų gamybos aspektais. Darbas su leidiniu reikalavo rasti tinkamą „raktą“ – prieinamą tiek jau turintiems būtinus leidimus gaminti tokius gėrimus mažuoju mastu, tačiau vis dar ieškantiems įkvėpimo, tiek aistruoliams, planuojantiems tokius leidimus gauti. Knyga taip pat nurodo galimybes, prieinamas vis gausesniam namų mėgėjų ratui, besidominčių distiliavimu galiojančių įstatymų ribose, naudojant įsigytą akcizinį alkoholį.


Autorė sutelkė dėmesį į nuoseklios veiksmų koncepcijos, vedančios į aukštos kokybės distiliatų gavimą, pristatymą. Iš daugelio patyrusiems praktikams žinomų galimybių ji pasirinko patikrintus sprendimus ir produktus, palengvinančius sėkmingą žingsnį į distiliatų pasaulį, jų kūrimo specifikos pažinimą ir savo kūrybiškumo šioje srityje atradimą.


Knygoje pateiktas receptų rinkinys, specialiai parengtas tiek turintiems distiliacijos leidimus, tiek neturintiems tokių galimybių, bet norintiems teisėtai patirti šių gėrimų kūrimo emociją. Šiai antrajai grupei skiriamas pasiūlymas gaminti distiliatus iš užpiltinių.


Knyga prieinama lenkų kalba.


Nuosavi alkoholiniai gėrimai, tiek grynieji, tiek turintys charakterį, pvz., viskio, romo, vyniako, grappos ar likerio stiliaus, yra daugelio svajonė. Ši knyga ją neabejotinai priartina – su sąlyga, kad laikomasi distiliavimo meno taisyklių ir įstatymų.

Knygos struktūra:

- įvadas ir trumpas žvilgsnis į distiliavimo istoriją;

- distiliavimo teisiniai aspektai Lenkijoje;

- distiliavimas mažuoju mastu;

- fermentacijos esmė ir produktai, naudojamos žaliavos;

- distiliacijos esmė ir produktai, alkoholiniai gaminiai;

- įranga ir priedai;

- enzimatiniai preparatai, distiliavime naudojamos mielės ir mielėms skirtos maistinės medžiagos;

- pagrindinių parametrų matavimas – prietaisai ir metodai;

- būtinųjų skaičiavimų atlikimas;

- distiliavimo misos paruošimas, fermentacijos proceso priežiūra;

- techniniai aspektai, distiliatoriai ir misos distiliacijos proceso priežiūra;

- distiliatų valymas, brandinimas ir skonio koregavimas;

- distiliatų defektai ir dažniausios klaidos;

- grynosios, rūšinės, natūralios degtinės;

- degtinės iš distiliuotų užpiltinių;

- 30 receptų;

- pabaiga, žodynėlis ir literatūra.


Puslapių skaičius: 248

Formatas: 153x226 mm

Įrišimas: siūtas-klijuotas, integruotas

Spalva: 4+4

2 įklijuojami skirtukai

1 egzemplioriaus svoris: 0,45 kg


ISBN: 978-83- 956431-1-8

Pirmasis leidimas 2021

Leidėjas: BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k.



Ilgis
15.6 cm

Plotis
1.7 cm

Aukštis
22.5 cm

Masė
0.46 kg

Knyga "Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž" (lenkų kalba)

Knyga "Distiliatų kūrimas nuo A iki Ž" (lenkų kalba) ['distiliavimas', ' spiritinės mielės', ' dovana', ' naminė degtinė', ' alkoholiniai gėrimai', ' trauktinės', ' trauktinių receptai', ' distiliatai', ' knygos']
mėgstamiausi

13,12 €

13,12 EUR/vnt.

Pridėti į krepšelį