Sodo elektrinė rūkykla DragON Wood 60 E su dūmų generatoriumi dragON Jet 1 yra universalus, aukštos kokybės rinkinys, skirtas mėsos gaminių, žuvies ir sūrių rūkymui, džiovinimui, pašildymui ar apkepinimui.
Dėl šios modernios rūkyklos su talpia medine kamera savarankiškai paruošite, be kita ko, puikius kumpius, dešras, upėtakius, lašišas ar naminius sūrius. Suteiksite jiems nepakartojamą aromatą ir skonį. Rinkinys užtikrina patogų naudojimą ir puikius kulinarinius rezultatus. Užtenka prijungti rūkyklą, ekrane nustatyti temperatūrą bei rūkymo laiką ir įjungti dūmų generatorių.
Valdymo skydelis:
Štai mūsų atsakymas į žmonių, ieškančių tradicinės medinės rūkyklos privalumų ir universalios, modernios elektrinės rūkyklos galimybių derinio, lūkesčius. Klientų poreikiai ir mūsų specialistų patirtis atsispindi šiame inovatyviame Browin gaminyje. Drakono galia naujame pavidale!
Komplektas – viskas, ko reikia:
Į šį modulinį rinkinį įeina, be kita ko, medinė kamera iš skandinaviškos eglės, plieninis pagrindas, skersiniai, kabliai ir rūkyklos drožlės. Dūmų generatorius su siurbliuku bei valdymo skydelis ir šildymo modulis kartu su terminio valdymo ir termoporos moduliu skirti savarankiškai sumontuoti Naudotojui.
Rūkykla paruošta darbui iškart po surinkimo!
Tvirta konstrukcija užtikrina ilgaamžiškumą daugelį metų.
Dėmesio: į valdiklio lizdą, skirtą siurbliukui prijungti, draudžiama jungti kitus įrenginius!
Su šiuo rinkiniu rūkyti – vieni niekai, o kartu galėsite džiaugtis visiškai profesionaliais rezultatais!
Rūkykla aprūpinta galingu kaitinimo elementu su oro cirkuliacija. Jis sumontuotas ant galinės kameros sienelės ir užtikrina, kad temperatūra bet kuriomis sąlygomis tolygiai pasiskirstytų po visą kamerą. Be to, pats kaitinimo elementas nėra taip smarkiai užteršiamas nuo rūkomų produktų ištekėjusiais skysčiais, kaip kitų gamintojų rūkyklose. Oro cirkuliacija paspartina rūkymo procesą, leidžia dūmams idealiai pasiekti net sunkiai prieinamas, tankiai sukabintas rūkytas gėrybes. Ji taip pat leidžia greitai ir sklandžiai apdžiovinti mėsą, dešras ir žuvį, kas labai svarbu profesionalaus rūkymo procese.
Aukštos kokybės išorinis valdiklis su laikmačiu leis tiksliai reguliuoti kameros viduje esančią temperatūrą ir stebėti ją ekrane. Valdymo skydelyje galima pasirinkti kaitinimo elemento darbo režimą – nuolatinį arba naudojant laikmatį, todėl rūkykla išsijungs pasibaigus nustatytam laikui. Laikmatį galite nustatyti iki 4 val.
Rūkyklos kameroje įrengėme zondą, kurio dėka valdiklis viso rūkymo metu palaiko nustatytą temperatūrą kameros viduje, nereikalaujant nuolatinės temperatūros kontrolės ir kaitinimo elemento galios keitimo rūkymo proceso metu.
Turėdami 115 l talpos kamerą, be vargo išrūkysite joje 10–15 kg įkrovos.
Prie šios rūkyklos privalumų priskirtina jos tvirta konstrukcija, kurioje panaudota atrinkta, šlifuota, natūrali mediena. Rūkyklos kamera pagaminta iš eglės lentelių. Atverčiamas stogelis tvirtinamas ant vyrių, todėl įkrovą įdėti į rūkyklos vidų labai paprasta. Priėjimas prie rūkyklos tiek per dureles, tiek per stogelį – labai praktiškas ir patogus sprendimas. Kameros konstrukcija sutvirtinta storais skersiniais. Rūkyklos durelės tvirtinamos ant tvirtų, milteliniu būdu dažytų vyrių.
Medinė rūkyklos kamera puikiai įsilies į kiemo, stogo danga uždengtą terasos ar sodo pastogės erdvę.
Prie kameros pritaikytas metalinės bazės pagrindas su kojelėmis – dėl to prieiga prie rūkyklos kameros yra optimaliame aukštyje. Tai labai patogu, nereikia lenktis ar tupėti.
Rūkymo dūmų šaltinis – rinkoje išskirtinis dūmų generatorius su novatoriška, patentuota konstrukcija ir galingu elektriniu siurbliuku. Jis užtikrina optimalią rūkymo dūmų sklaidą. Siurbliukas su reguliuojamu dūmų srauto greičiu ant pagrindo sumontuotas taip, kad savo vibraciją perduotų cilindrui. Dėl to drožlės degimo metu neužstringa. Specialus adapteris leidžia lengvai ir greitai sujungti dūmų generatorių su rūkykla.
Dūmų generatorius talpina apie 450 g drožlių. Toks kiekis užtikrina apie 3–4 val. darbo (priklausomai nuo oro srauto nustatymo siurbliuko reguliatoriumi), be poreikio papildyti drožles. Šis generatorius leidžia rūkyti šaltai be papildomų konstrukcinių elementų pirkimo ir montavimo!
Oro cirkuliacija paspartina rūkymo procesą, leidžia dūmams idealiai pasiekti net sunkiai prieinamas, tankiai sukabintas rūkytas gėrybes. Ji taip pat leidžia greitai ir sklandžiai apdžiovinti mėsą, dešras ir žuvį, kas labai svarbu taisyklingam rūkymo procesui.
Prieš montuojant rūkyklą ir modulius, susipažinkite su instrukcijomis ir laikykitės jose pateiktų nurodymų, taip pat dėl saugaus naudojimo.
Rūkykla galite naudotis ir be elektros prijungimo, pavyzdžiui, naudodami rūkyklos kamerą vytinimui.
Rinkinio elementai:
Rūkyklos talpa: 115 l, kameros aukštis: 60 cm, įkrova: 10–15 kg.
Kaitinimo elemento galia 1500 W
Praktiniai patarimai:
Šaltas rūkymas
Paprastai vyksta iki +25°C temperatūroje ir trunka nuo kelių valandų iki 14 dienų. Priklausomai nuo poreikio naudojamas atitinkamas dūmų tankis. Paprastai jų srauto greitis turėtų būti 6–15 m per minutę. Šis rūkymo būdas taikomas daugiausia produktams, kurie bus ilgai laikomi arba brandinami, nes dūmai giliai įsiskverbia į produktą ir lėtai jį konservuoja. Tokiu būdu apdoroti rūkyti gaminiai džiūsta tolygiai, o rezultatas puikus ir ilgalaikio brandinimo metu.
Šiltas/karštas rūkymas
Tai poveikis produktui dūmais, kurių temperatūra viršija +25°C. Čia priimtos dvi viršutinės temperatūros ribos – rūkymą iki maždaug +45°C vadiname šiltu rūkymu, o iki +60°C – karštu rūkymu. Karšto rūkymo atveju produktus galima apkepinti pačioje rūkykloje, pakeliant kameros temperatūrą net iki +80–90°C.
Apkepimo atveju galima atjungti dūmų generatorių ir veikti produktą vien tik temperatūra.
Nepriklausomai nuo to, kurį rūkymo tipą pasirinksite, atminkite, kad tai galutinis procesas, o pagrindas – tinkamas gaminių paruošimas rūkymui ir labai geras jų nusausinimas prieš rūkymą (prireikus papildomai apdžiovinant rūkykloje), kas labai teigiamai veikia rūkinių kokybę ir neleidžia joms surūgti.