Didelė ketaus grilio keptuvė to ideali alternatywa klasikiniam griliui ir originalus sodo dekoratyvinis elementas. Su šia keptuve paruošite gardžius patiekalus ir sukursite išskirtinę valgymo lauke atmosferą. Du skirtingo aukščio kojelių rinkiniai, taip pat pakabinimui skirtos skylės, leis Jums naudotis šia keptuve įvairiais variantais, pagal galimybes ir poreikius.
Keptuvė pagaminta iš aukštos kokybės ketaus ir pasižymi dideliu skersmeniu (44 cm), kurį ypač įvertins grilinimo su bičiuliais ir šeimos vaišių lauke entuziastai. Ypač naudingas sprendimas – prisukamos ketaus kojelės: du skirtingo aukščio rinkiniai (20 ir 44 cm), taip pat trys skylės, skirtos pakabinti keptuvę ant trikojo grandinių. Šios galimybės leis Jums naudotis keptuve dviem būdais. Galite ją pastatyti tiesiai virš laužo arba ugniavietės ugnies – mažesniame ar didesniame aukštyje (priklausomai nuo naudojamo kojelių rinkinio). Taip pat galite ją pakabinti virš ugnies, naudodami trikojį. Pasirinkite mėgstamą variantą arba išbandykite abu! Dvi integruotos ketaus rankenos palengvina keptuvės nešiojimą.
Ši universali keptuvė – puikus būdas patraukliai vaišintis sode, sodyboje arba piknike. Šis indas taip pat bus puiki, nebanali dovana kiekvienam, kuris iki šiol naudojo tik tradicinį, įprastą grilį.
Kadangi gaminys pagamintas iš aliejuoto ketaus, jis turi vertingas vadinamųjų sezonuotų, iš anksto įkaitintų indų savybes, kurios kuo geriau apsaugo ketaus paviršių ir paruošia jį naudojimui aukštose temperatūrose. Šis procesas taip pat atskleidžia pageidaujamas ketaus savybes, leidžiančias pasiekti puikių kulinarinių rezultatų.
Dėmesio! Būtina laikytis gaminio naudojimo bei jo valymo, priežiūros ir laikymo rekomendacijų, pateiktų instrukcijoje pakuotės viduje.
Atminkite, kad kuo dažniau ketaus indas tinkamai naudojamas ir aliejaujamas, tuo palankiau tai veikia jo ilgaamžiškumą ir tuo lengviau pasiekti ruošiamų patiekalų optimalias savybes.
Saugos taisyklės
Naudojant keptuvę, griežtai laikykitės saugos taisyklių, įskaitant priešgaisrines. Ketausas stipriai įkaista ir ilgai išlaiko aukštą temperatūrą, todėl, kad išvengtumėte nudegimų, nelieskite indo paviršiaus. Rekomenduojama naudoti apsaugines grilio pirštines. Karštą keptuvę laikykite vaikams ir naminiams gyvūnams nepasiekiamoje vietoje.
Prieš pirmą naudojimą
Keptuvę nuplaukite šiltu tekančiu vandeniu, nenaudodami ploviklių, tuomet kruopščiai nusausinkite ir iš išorės patepkite geros kokybės valgomu aliejumi. Taip paruoštą keptuvę reikėtų įkaitinti, geriausia – virš ugnies ugniavietėje arba virš laužo. Kai ugnis užges, o keptuvė atvės, pašalinkite riebalų perteklių ir padėkite ją į sausą vietą. Taip pat galite ją įdėti į šaltą orkaitę, nustatyti 150-170⁰C temperatūrą ir kaitinti 60 minučių nuo to momento, kai pasiekiama nustatyta temperatūra. Išėmę iš orkaitės ir keptuvei atvėsus, elkitės taip pat, kaip pirmojo įkaitinimo atveju. Atminkite: procesą nuolat kontroliuokite ir indo nepalikite be priežiūros.
Ketausas labai jautrus dideliems temperatūros skirtumams. Naudojant keptuvę, nereikėtų pernelyg staigiai keisti indo temperatūros – kaitinti reikėtų palaipsniui. Įkaitinto ketaus negalima pilti šaltu vandeniu, nes tai gali sukelti keptuvės įtrūkimą.
Valymas ir priežiūra
Dėmesio! Ketaus keptuvė skirta tik maisto ruošimui ir ant jos negalima laikyti paruoštų patiekalų.
Po kiekvieno naudojimo, kai keptuvė visiškai atvės, ją ištuštinkite ir nuplaukite vien vandeniu, nenaudodami ploviklių. Galima naudoti šiek tiek smėlio arba druskos – tai padės pašalinti sunkiau įveikiamus nešvarumus, rūdžių pėdsakus ar pridegimus. Išdžiovinę keptuvę, gerai ją nusausinkite ir konservuokite, paskleisdami ploną aliejaus sluoksnį. Indą laikykite sausoje patalpoje.
Matmenys:
2 ketaus kojelių rinkiniai: