Originaliu būdu gaminami patiekalai – lauke, virš laužo ar židinio – tai viliojanti perspektyva kiekvienam geros ir netradicinės virtuvės mėgėjui. Susipažinkite su šiuo puikiu 10 l talpos medžiotojų katilu. Jis sujungia ketaus, vertinamo virtuvės meistrų, tvirtumą ir savybes su praktiška emaliuota danga, kuri užtikrina patogų naudojimą, lengvesnį valymą bei atsparumą korozijai ir patiekaluose esančių rūgščių poveikiui.
Medžiotojų katilas pagamintas iš aukštos kokybės ketaus, o vidus padengtas emaliu. Jis idealiai tinka šeimos šventėms sode, sodyboje, taip pat įvairiems renginiams, įskaitant komandinio formavimo renginius. Tai patrauklus palydovas bet kuriame stovyklavime, pasivažinėjimuose rogėmis ir puotose prie laužo. Jame lengvai paruošite skanias ir aromatingas sriubas, guliašus, bigosą, taip pat karką, šonkauliukus ir laukinieną ant laužo.
Emaliuota vidinė danga palengvins katilo naudojimą, plovimą ir paruošimą kitam kartui. Lygus emaliuotas paviršius turi pranašumą – prie jo patiekalai neprisvyla taip lengvai kaip prie neapdoroto ketaus, be to, mažindamas drėgmės ir patiekaluose esančių rūgščių poveikį ketui, padeda ilgiau išlaikyti indą puikios būklės. Emalis saugus maistui, leidžia patiekalams išsaugoti natūralų skonį. Verta pabrėžti, kad dėl emaliuoto vidaus katilui nereikia sezonavimo, t. y. paviršiaus sukietinimo valgomu aliejumi išdeginimo procese, siekiant užtikrinti reikiamą neprisvylimą ir atsparumą drėgmės poveikiui. Pakanka lengvai patepti katilo išorinį paviršių aliejumi, kad apsaugotumėte jį nuo galimo rūdžių atsiradimo.
Didelė katilo talpa (10 l) garantuoja solidžią skanaus maisto porciją.
Komplektą sudaro:
Dėmesio: Katilas skirtas virti atvira liepsna. Ketas įkaista iki aukštos temperatūros, todėl naudojant indą būtina būti ypač atsargiems ir mūvėti apsaugines pirštines, kad išvengtumėte galimų nusideginimų. Vietą, kur gaminama katile, reikia apsaugoti nuo vaikų ir naminių gyvūnų patekimo. Katilas netinka žaidimams. Taip pat reikia prisiminti, kad ir ketas, ir emalis yra jautrūs mechaniniams pažeidimams.
Naudojimas:
Prieš naudojimą ir po kiekvieno naudojimo katilą reikia kruopščiai nuplauti. Po naudojimo katilą plaukite tik visiškai atvėsus.
Nestatykite tuščio katilo virš šilumos šaltinio ir staigiai nekeiskite indo temperatūros. Ketas labai jautrus dideliems temperatūrų skirtumams. Kaitinkite katilą palaipsniui - jei temperatūra per aukšta, ketas taps trapus ir gali įskilti. Įkaitinto ketaus neužpilkite šaltu vandeniu – tai sukels terminį šoką ir dėl to katilas gali įskilti. Nerekomenduojame naudoti detergentų ketui plauti – geriausia naudoti vien vandenį. Galima pridėti smėlio arba druskos, kas padės pašalinti sunkiai įveikiamus nešvarumus, rūdžių žymes ar prisvilimus.
Keraminę dangą katilo viduje galite plauti vandeniu su švelniais plovikliais.
Išplautą katilą gerai nusausinkite, o neemaliuotas ketaus dalis apsaugokite valgomu aliejumi.
Dėmesio! Katilas skirtas tik maistui ruošti. Jame negalima laikyti patiekalų.
Daugiau apie katilų priežiūrą rasite mūsų straipsnyje
Matmenys:
- katilas:
- kojelės:
- bendri matmenys: