Patiekalai, ruošiami originaliu būdu, lauke, prie laužo ar židinio, – viliojanti perspektyva kiekvienam geros ir nebanalios virtuvės mėgėjui. Susipažinkite su šiuo puikiu 8 l talpos medžiotojų katilu. Jame dera ketaus tvirtumas ir virtuvės meistrų vertinamos savybės su praktiška emaliuota danga, kuri užtikrina patogų naudojimą, lengvesnį valymą ir atsparumą korozijai bei patiekaluose esančių rūgščių poveikiui.
Medžiotojų katilas pagamintas iš aukštos kokybės ketaus ir viduje padengtas emale. Jis idealus šeimos šventėms sode, sklype, taip pat įvairiems renginiams, įskaitant komandos formavimo. Tai patrauklus kiekvieno stovyklavimo, žieminių pasivažinėjimų rogėmis ir vaišių prie laužo palydovas. Jame lengvai paruošite skanias ir aromatingas sriubas, troškinius, bigosą, taip pat karką, šonkaulius ir žvėrieną ant laužo.
Emaliuota vidinė danga palengvins katilo naudojimą, plovimą ir paruošimą kitam kartui. Lygi emaliuota danga turi pranašumą – patiekalai taip lengvai neprilimpa kaip prie nepadengto ketaus, be to, sumažindama drėgmės ir patiekalų rūgščių poveikį ketui, padeda ilgiau išlaikyti indą puikios būklės. Emalė yra saugi maistui ir leidžia patiekalams išlaikyti natūralų skonį. Verta pabrėžti, kad dėl emaliuoto vidaus katilo nereikia sezonuoti, t. y. kietinti paviršiaus valgomuoju aliejumi išdegimo proceso metu, kad būtų užtikrintas tinkamas nelipnumo ir atsparumo drėgmei lygis. Pakanka lengvai patepti katilo išorinį paviršių valgomuoju aliejumi, kad apsaugotumėte jį nuo galimos rūdžių atsiradimo.
Didelė katilo talpa (8 l) garantuoja solidžią skanaus maisto porciją.
Komplektą sudaro:
Dėmesio: Katilas skirtas virti atviroje ugnyje. Ketas įkaista iki labai aukštos temperatūros, todėl naudojant indą būtina būti ypač atsargiems ir mūvėti apsaugines pirštines, kad išvengtumėte galimų nudegimų. Virimo vietą reikėtų apsaugoti nuo vaikų ir naminių gyvūnų patekimo. Katilas netinka žaidimams. Taip pat reikia prisiminti, kad tiek ketus, tiek emalė yra jautrūs mechaniniams pažeidimams.
Naudojimas:
Prieš naudojimą ir po kiekvieno naudojimo katilą reikia kruopščiai nuplauti. Po naudojimo katilą galima plauti tik jam visiškai atvėsus.
Nestatykite tuščio katilo ant šilumos šaltinio ir staigiai nekeiskite indo temperatūros. Ketas labai jautrus dideliems temperatūrų skirtumams. Katilą kaitinkite palaipsniui - jei temperatūra per aukšta, ketus taps trapus ir gali įskilti. Įkaitusio ketaus neužpilkite šaltu vandeniu – tai sukels terminį šoką ir dėl to katilas gali įskilti. Taip pat nerekomenduojame naudoti ploviklių ketui plauti – geriausia naudoti vien vandenį. Galima naudoti šiek tiek smėlio arba druskos – tai padės pašalinti sunkiai įveikiamus nešvarumus, rūdžių pėdsakus ar pridegimus.
Keraminę katilo vidinę dangą galite plauti vandeniu su švelniais plovikliais.
Nuplautą katilą kruopščiai nusausinkite, o iš neapdoroto ketaus pagamintas dalis apsaugokite valgomu aliejumi.
Dėmesio! Katilas skirtas tik maistui ruošti. Jame negalima laikyti patiekalų.
Daugiau apie katilų priežiūrą rasite mūsų straipsnyje
Matmenys:
- katilas:
- kojelės:
- bendri matmenys: