Universalios, kilmingos mielės visų rūšių vynams. Ypač rekomenduojamos vynams iš trešnių, vyšnių, aviečių, renklodų ir vengrinių slyvų, aronijų, gervuogių, juodųjų, raudonųjų ir baltųjų serbentų, juodųjų vynuogių, mėlynių, juodojo šeivamedžio.
Bordeaux, tai specialiai atrinkta vyno mielių Saccharomyces cerevisiae padermė, suspenduota apsauginiame skystyje. Šios mielės užtikrina greitą ir stabilią fermentaciją labai plačiame temperatūrų diapazone, gerą cukrų išfermentavimą, ilgalaikę vyno spalvą ir patrauklų buketą. Verta jas naudoti vynams, kuriems reikalingas ilgas brandinimo laikotarpis.
Svarbiausios savybės:
Naudojimo būdas:
Skystas mieles reikia iš anksto padauginti, t. y. paruošti mielių motininę kultūrą. Į 1 L talpos butelį įpilkite 150 ml sulčių arba sudėkite 200 g susmulkintų vaisių, 300 ml vandens ir įdėkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus. Butelį uždenkite vatos kamščiu ir pasterizuokite 30 min. Atvėsinus į butelį supilkite prieš tai suplakto mielių maišelio turinį. Viską palikite 1–2 paroms 22–26°C temperatūroje, po to supilkite į fermentacijos indą arba balioną su vyno misa (5–25 L).
Dėmesio!
Visais mielių kultūros paruošimo etapais laikykitės sterilių sąlygų – ypač atkreipkite dėmesį į indo, kuriame dauginsite mieles, švarą.
Optimaliai fermentacijos eigai rekomenduojama pridėti maistinių medžiagų: Kombi (401020) arba Kombi Vita (401030).
Geriausia sunaudoti iki: galiojimo data ir partijos Nr. nurodyti ant suvirinimo siūlės. Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologijai, ne tiesioginiam vartojimui.
Sudėtis:
salyklo misa, vanduo, citrinų rūgštis, mielės Saccharomyces cerevisiae, amonio vandeniliofosfatas (V).
Pakuotės matmenys: