Klarowin Turbo 2 – dvikomponentė, našus, veiksmingas ir greitai veikiantis preparatas vynų ir misų skaidrinimui.
Rinkinį sudaro A komponentas – neigiamai įkrautas silicio dioksido tirpalas – ir B komponentas – teigiamai įkrautas chitozano tirpalas, pasižymintis plačiu chelatuojančiu poveikiu. Priemonė nusodina taninų (-) sukeltą drumstumą, baltymus (+) ir metalų jonus (+).
Naminiai vynai ne visada būna skaidrūs, todėl gali prireikti juos skaidrinti. Dažnai nustatyti drumstumo pobūdį gali būti sunku. Jį gali sukelti teigiamai įkrautos dalelės (pvz., baltymai), neigiamai įkrautos (pvz., polifenoliai) arba kiti organinės kilmės junginiai. Dvikomponentės priemonės naudojimas užtikrina, kad bus pašalinti visų tipų drumstumai vyne ir misose.
Klarowin Turbo 2 veikia greitai – skaidrinimo efektas matomas jau po 24 h.
Dėmesio: Vykdydami skaidrinimą, dozuokite priemones pagal instrukciją – per didelė dozė gali sukelti antrinį drumstumą arba pakeisti vyno spalvą.
Naudojimo būdas:
Pasibaigus fermentacijai nupilkite skystį nuo nuosėdų, kruopščiai išdujinkite (CO2 perteklius pailgintų skaidrinimo laiką). Įdėkite A komponentą (silicio dioksido tirpalą) proporcingą skaidrinamo skysčio kiekiui (turinio pakanka iki 25 l). Tuomet švelniai maišykite apie 10 s ir palikite 1 h. Po to laiko įdėkite B komponentą (chitozano tirpalą) proporcingą skysčio kiekiui (turinio pakanka iki 25 l skysčio). Švelniai maišykite apie 10 s. Palikite maždaug 24 valandas. Tada nupilkite skystį nuo nuosėdų.
DĖMESIO: Produktas gali nežymiai pakeisti vyno spalvą.
Sudedamosios dalys:
A komponentas: silicio rūgštis.
B komponentas: vanduo, rūgštis: obuolių rūgštis, chitozanas (iš vėžiagyvių), konservantas: natrio metabisulfitas (sudėtyje yra sulfitų).
Pakuotės matmenys: