Viskis – tai alkoholiniai gėrimai, pagaminti fermentuojant grūdų misą ir brandinami medinėse, daugiausia ąžuolinėse statinėse.
Spiritinės mielės Turbo Whiskey – specialiai sukomponuotas mielių, maistinių medžiagų ir vitaminų mišinys, idealiai tinkantis greitai grūdinių misų (miežių, rugių, kviečių, kukurūzų, ryžių) fermentacijai. Šioms mielėms būdingas didelis temperatūros tolerantiškumas. Per 6–9 dienas jos leidžia gauti gėrimą, turintį būdingą viskio skonį ir 13–15 % alkoholio stiprumą.
Svarbiausios savybės:
Naudojimo būdas:
Ant alfa-amilaze suskystintos grūdų misos (pvz., 4,5 kg grūdų, 15–18 l vandens) paviršiaus, atvėsintos iki kambario temperatūros, išbarstykite paketėlio turinį. Po 15 minučių gerai išmaišykite, įdėkite apie 2 kg cukraus ir fermentuokite 20–28 °C temperatūroje. Po 3–5 dienų įdėkite dar vieną cukraus porciją – apie 1–1,5 kg – ir tęskite fermentaciją, kol nustos išsiskirti CO2. Aromatui sustiprinti pridėkite ąžuolo drožlių.
Sudėtis:
spiritinės mielės, diamonio fosfatas, kalio fosfatas, gliukoamilazė, vitaminas B1 (tiamino hidrochloridas).
Pastaba:
visą pakuotės turinį sunaudokite vienai misei.
Pakuotės matmenys: