Ąžuolo drožlės - labai smulkios medienos dalelės, kurios, pridėtos prie alkoholinių gėrimų, suteikia jiems ąžuolo aromatą. Tobuliausi vynai ar viskis yra tie, kurie ilgai brandinami ąžuolinėse statinėse. Ruošiant naminius gėrimus panašų aromatizavimo efektą, gerokai pigiau ir greičiau, galima pasiekti naudojant ąžuolo drožles.
Ąžuolo drožlės – ideali alternatyva brangioms ir sudėtingoms naudoti ąžuolinėms statinėms, kurios naudojamos daugelio gėrimų brandinimui. Jų dėka ruošiamuose gėrimuose nesunkiai galima išgauti pageidaujamas aromatus ir ąžuolo natas. Gėrimai taip pat praturtinami migdolų kvapu. Gėrimas įgauna ir gražią šviesiai gintarinę spalvą. Ir visa tai – vos per kelias savaites.
Natūralios, neskrudintos ąžuolo drožlės praturtina naminius vynus ar distiliatus dar didesniu taninų kiekiu nei skrudintos atitikmenys.
Vynuose ir užpiltinėse ąžuolo drožlių papildymas pabrėžia gėrimų šviežumą ir vaisišką charakterį. Šios drožlės puikiai tinka ir naminiams gėrimams, tokiems kaip konjakas, burbonas, brendis.
Mūsų parduotuvėje parduodamos ąžuolo drožlės alkoholiniams gėrimams aromatizuoti pagamintos iš aukščiausios kokybės prancūziško ąžuolo.
Charakteristikos:
Žaliava: prancūziškas ąžuolas
Tipas: neskrudintos
Aromatas: migdolų
Dozavimas: 1–3 g/1 L
Grynoji masė: 20 g
Naudojimo būdas:
Į pasirinktą gėrimą įdėkite ąžuolo drožlių po 1–3 g 1 litrui ir laikykite 3–6 savaites. Tikslų drožlių kontakto su gėrimu laiką verta parinkti individualiai, remiantis degustacija.
Kai manysite, kad gėrimo aromato intensyvumas yra pakankamas, išimkite drožles i mėgaukitės jo skoniu.
Ąžuolo drožles taip pat galite iš anksto užpilti 70 % stiprumo alkoholiu, palikti kelioms dienoms ekstrakcijai, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal poreikį.
Grynoji masė: 20 g
Pakuotės matmenys: