Ąžuolo drožlės - smulkios ąžuolo medienos skiedrelės, skirtos alkoholinių gėrimų aromatizavimui. Jei gaminate naminius vynus, užpiltines ar distiliatus, puikiai žinote, kad ąžuolinėse statinėse laikomi gėrimai įgauna nepakartojamą aromatą ir skonį. Panašų efektą greičiau ir pigiau pasieksite naudodami ąžuolo drožles.
Ąžuolo drožlės - geriausia alternatyva ąžuolinėms statinėms. Naudodami jas, alkoholiams (vynams, užpiltinėms, distiliatams) suteikiame ir aromatą, ir spalvą. Tai gerokai paprastesnis ir pigesnis gėrimų brandinimo būdas nei tradicinis brandinimas statinėse. Ąžuolo drožlės gali būti dozuojamos fermentacijos metu arba į paruoštą gėrimą.
Pridėjus ąžuolo drožlių, ruošiamas gėrimas labai greitai įgaus juntamas ąžuolo natas, vanilės aromatą ir gilų tamsiai gintarinį atspalvį. Vynuose ir užpiltinėse išliks vaisių aromatai. Šios drožlės puikiai tinka ir naminiams gėrimams, tokiems kaip konjakas, burbonas, brendis.
Mūsų parduotuvėje parduodamos ąžuolo drožlės alkoholiniams gėrimams aromatizuoti pagamintos iš aukščiausios kokybės prancūziško ąžuolo.
Charakterystyka:
Žaliava: prancūziškas ąžuolas
Tipas: stipriai skrudintos
Aromatas: vanilė
Dozavimas: 4-10 g/1 L
Grynoji masė: 20 g
Naudojimo būdas:
Į pasirinktą gėrimą įdėkite ąžuolo drožlių po 4-10 g 1 L alkoholio 3-6 savaičių laikotarpiui. Tikslų drožlių kontakto su alkoholiu laiką verta parinkti individualiai pagal degustaciją.
Kai nuspręsite, kad gėrimo aromato intensyvumas tinkamas, pašalinkite iš jo ąžuolo drožles ir mėgaukitės skoniu.
Ąžuolo drožles taip pat galite iš anksto užpilti 70% alkoholiu, palikti ekstrakcijai kelioms dienoms, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal poreikį.
Grynoji masė: 20 g
Pakuotės matmenys: