Ąžuolo drožlės - labai smulkios medienos dalelės, kurios, pridėtos prie alkoholinių gėrimų, suteikia jiems ąžuolo aromatą. Aukščiausios klasės vynai ir viskiai – tai tie, kurie ilgai brandinti ąžuolo statinėse. Ruošiant naminius gėrimus, panašų aromatizavimo efektą, gerokai pigiau ir greičiau, pasieksite naudodami ąžuolo drožles.
Ąžuolo drožlės – idealus pakaitalas brangioms ir sudėtingoms naudoti ąžuolo statinėms, taikomoms daugelio alkoholinių gėrimų brandinimui. Jų dėka paprastai ruošiamiems gėrimams suteiksite pageidaujamus aromatus ir ąžuolo natas. Taip pat praturtinsite juos migdolų kvapu. Gėrimas įgaus gražią šviesiai gintarinę spalvą. Ir visa tai – vos per kelias savaites.
Natūralios, neskrudintos ąžuolo drožlės naminius vynus ar distiliatus praturtina dar didesniu taninų kiekiu nei skrudintos alternatyvos.
Vynuose ir užpiltinėse ąžuolo drožlių papildymas paryškina gėrimų šviežumą ir vaisišką charakterį. Pateikiamos drožlės puikiai tiks ir naminiams gėrimams, tokiems kaip konjakas, burbonas, brendis.
Mūsų parduotuvėje parduodamos ąžuolo drožlės alkoholiams aromatizuoti pagamintos iš aukščiausios kokybės prancūziško ąžuolo.
Charakteristikos:

Naudojimo būdas:
Į pasirinktą gėrimą įdėkite ąžuolo drožlių 1-3 g 1 L gėrimo ir palikite 3-6 savaitėms. Tikslų drožlių sąlyčio su gėrimu laiką verta nustatyti individualiai, remiantis degustacija.
Kai gėrimo aromato intensyvumas atrodys tinkamas, išimkite drožles ir mėgaukitės jo skoniu.
Ąžuolo drožles taip pat galite iš anksto užpilti 70% alkoholiu, palikti kelioms dienoms ekstrakcijai, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal poreikį.
Grynoji masė: 50 g