Ąžuolo drožlės (cinamoninės) – tai smulkios medienos drožlės, skirtos gėrimams aromatizuoti, suteikti jiems pageidaujamas skonio ir kvapo savybes, tokias, kokios išgaunamos brandinant ąžuolo statinėse.
Cinamoninės ąžuolo drožlės – geriausia ąžuolinių statinių naudojimo alternatyva. Naudojant drožles alkoholiniams gėrimams (vynams, trauktinėms, distiliatams) suteikiamas ir aromatas, ir spalva. Tai gerokai paprastesnis ir pigesnis gėrimų brandinimo būdas nei tradicinis brandinimas statinėse. Ąžuolo drožlės gali būti dedamos fermentacijos metu arba į jau paruoštą gėrimą.
Pridėjus cinamoninių ąžuolo drožlių, ruošiamas gėrimas labai greitai įgis juntamas ąžuolo natas, cinamono aromatą ir tamsiai gintarinę spalvą. Vynuose ir trauktinėse išliks vaisių aromatai. Šios drožlės puikiai tiks ir naminiams gėrimams, tokiems kaip konjakas, burbonas, brendis.
Mūsų parduotuvėje parduodamos cinamoninės ąžuolo drožlės alkoholiniams gėrimams aromatizuoti pagamintos iš aukščiausios kokybės prancūziško ąžuolo.
Charakteristika:
Naudojimo būdas:
Ąžuolo drožles įdėkite į pasirinktą gėrimą po 4–10 g 1 litrui alkoholio, 3–6 savaitėms. Tikslų drožlių ir alkoholio kontakto laiką verta parinkti individualiai, remiantis degustacija. Kai gėrimo aromato intensyvumas Jums atrodys tinkamas, pašalinkite ąžuolo drožles ir mėgaukitės skoniu. Cinamonines ąžuolo drožles taip pat galite iš anksto užpilti 70 % alkoholiu, palikti kelioms dienoms ekstrakcijai, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal poreikį.
Grynoji masė: 50 g