Iš autentiškų burbono statinių gautos ąžuolo drožlės – išskirtinis būdas suteikti naminiams gėrimams gilų, statinei būdingą charakterį. Jų dėka per trumpą laiką išgausite intensyvų vanilės ir dūmo aromatą, kuris natūraliai formuojasi burbono brandinimui naudojamose ąžuolo statinėse.
Drožlės idealiai tinka viskiui, burbonui, brendžiui ir silpnesniems alkoholiniams gėrimams.
Natūralios ąžuolo drožlės praturtina alkoholio skonį, suteikdamos ryškias vanilės natas ir dūmo akcentą.
Savybės ir privalumai:
Aukštos kokybės ąžuolo drožlių naudojimas – geriausia ąžuolo statinių alternatyva. Naudodami drožles suteiksite gėrimams ir kilnaus aromato, ir spalvos. Tai gerokai paprastesnis ir pigesnis gėrimų brandinimo būdas nei tradicinis brandinimas statinėse. Jūsų viskis ar ąžuolinė trauktinė primins klasiką ir suteiks puikių degustacinių įspūdžių.
Charakteristikos:
Žaliava: amerikietiškas baltasis ąžuolas
Tipas: stipriai skrudintos
Dozavimas: 2–6 g/1 L
Naudojimo būdas:
Į pasirinktą gėrimą įdėkite ąžuolo drožlių po 2–6 g 1 litrui alkoholio ir laikykite 3–6 savaites. Tikslų drožlių kontakto su alkoholiu laiką verta parinkti individualiai, remiantis degustacija. Kai manysite, kad gėrimo aromato intensyvumas yra tinkamas, pašalinkite ąžuolo drožles ir mėgaukitės kilniu skoniu.
Drožles taip pat galite iš anksto užpilti 70 % alkoholiu, palikti kelioms dienoms ekstrakcijai, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal savo nuožiūrą.
Patarimas: Naudodami mažesnę dozę ir pailgintą maceracijos laiką, išgausite didesnę skonio ir aromato gelmę. Gėrimas pasieks gilesnes medienos struktūras, todėl skonio potyriai bus turtingesni nei gaunami per trumpesnę maceraciją.
Grynasis kiekis: 50 g