Cukromatis, cukraus kiekio matuoklis 0 - 29°Blg

SIMBOLIS: 405550
EAN: 5904816913033

5,84 €

Pridėti į krepšelį

5,84 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 405550
EAN: 5904816913033


APRAŠYMAS

Areometras cukraus koncentracijai, išreikštai Ballingo laipsniais, matuoti.Vynui, alui ir cukraus raugalams - matuoklis yra būtinas minėtų gėrimų gamybai.Nedūžtamas mėgintuvėlis - pagamintas iš plastiko, todėl atsparus dūžiams.Rekomenduojamų koncentracijų intervalai pažymėti spalvomis - areometro s... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Areometras cukraus koncentracijai, išreikštai Ballingo laipsniais, matuoti. 


  • Vynui, alui ir cukraus raugalams - matuoklis yra būtinas minėtų gėrimų gamybai.
  • Nedūžtamas mėgintuvėlis - pagamintas iš plastiko, todėl atsparus dūžiams.
  • Rekomenduojamų koncentracijų intervalai pažymėti spalvomis - areometro skalėje spalvomis pažymėti cukraus koncentracijos intervalai, tinkami konkrečiam vyno ir alaus fermentacijos etapui.
  • Skalė nuo 0 iki 29°Blg - areometras leidžia atlikti plataus diapazono matavimus.
  • Lengvas matavimas - įrenginį itin paprasta naudoti. Matavimas atliekamas tiesiogiai.


Cukromatis – matavimo prietaisas, būtinas ruošiant naminius alus, vynus ir kitus gėrimus. Jo pagalba greitai ir paprastai išmatuosite cukraus kiekį tiriamame skystyje. 

Prie matuoklio pridedamas plastikinis mėgintuvėlis yra patvarus ir nedūžtantis.

Prietaisas sukalibruotas 20°C temperatūroje, todėl geriausia matavimus atlikti analogiškomis sąlygomis. 

Rodmenų nuskaitymą palengvina spalviniai, skalėje pažymėti ir aprašyti intervalai pagal gėrimo tipą bei fermentacijos etapą.


Naudojimo būdas:

Vyno misos tyrimas

Norint atlikti matavimą, pakanka įdėti cukromatį į mėgintuvėlį ir pripildyti jį tokiu skysčio kiekiu, kad plūdė laisvai plūduriuotų, neliestų dugno ir mėgintuvėlio sienelių. Skystyje neturi būti kietųjų dalelių ir dujų burbuliukų. Rezultatas nuskaitomas nuo skalės pagal viršutinį meniską. Patogumui skalėje skirtingomis spalvomis pažymėti pradiniai cukraus koncentracijos intervalai misoje, atitinkantys norimus gauti vynų tipus:

  • bordo sritis (22 - 25°Blg) - desertiniai (saldūs) vynai,
  • geltona sritis (15 - 22°Blg) - stalo (sausi) vynai,


Pastaba:

Tinkamai fermentacijai svarbu, kad cukraus koncentracija prieš jai prasidedant neviršytų 22 - 25°Blg.

Jei mėgstate labai saldų vyną, cukrų dėkite keliais kartais, pvz.: 1-ą, 5-ą ir 12-ą fermentacijos dieną. Vyną taip pat galima pasaldinti pasibaigus fermentacijai.


Alaus misos tyrimas

Cukraus kiekis alaus misoje matuojamas analogiškai kaip ir vyno misoje.

Skalėje gintarine spalva pažymėtas rekomenduojamas pradinių cukraus koncentracijų intervalas misoje (8 - 10°Blg).

Alaus misos fermentacija laikoma pasibaigusia, kai rodmuo patenka į žalia spalva pažymėtą intervalą (0 - 2°Blg).


Rinkinyje yra:

  • plūdė (areometras) su pažymėta cukraus koncentracijos skale °Blg,
  • mėgintuvėlis (plastikinis) - matavimui atlikti.


Gaminio matmenys:

cukromatis:

  • aukštis 16 cm
  •   plotis 1,2 cm

mėgintuvėlis:

  • aukštis 16,7 cm
  • išorinis skersmuo 2,5 cm
  • vidinis skersmuo 1,95 cm


Ilgis
2.5 cm

Plotis
2.5 cm

Aukštis
16.7 cm

Masė
16.0 g

Cukromatis, cukraus kiekio matuoklis 0 - 29°Blg

Cukromatis, cukraus kiekio matuoklis 0 - 29°Blg ['cukromatis vynui', ' cukraus matavimas vyne', ' cukraus lygis', ' cukraus lygio rodiklis', ' cukraus koncentracija', ' cukraus koncentracija vyno misoje', ' cukraus koncentracija alaus misoje']
mėgstamiausi

5,84 €

5,84 EUR/vnt.

Pridėti į krepšelį