Daugiafunkcis matuoklis cukraus koncentracijai ir potencialiam alkoholiniam stiprumui

SIMBOLIS: 405551
EAN: 5904816914863

6,13 €

Pridėti į krepšelį

6,13 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 405551
EAN: 5904816914863


APRAŠYMAS

Naujiena rinkoje! ​ Indikatorius, skirtas matuoti cukraus koncentraciją misoje arba alaus misoje, išreikštą g/l arba Ballingo laipsniais, ir nustatyti potencialų alkoholio kiekį vyne ar aluje (%).​ Vienas Ballingo laipsnis (1°Blg) atitinka maždaug 10 g cukraus 1 l sulčių (misos).​ Prietaisas sukalib... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »


Naujiena rinkoje!
Indikatorius, skirtas matuoti cukraus koncentraciją misoje arba alaus misoje, išreikštą g/l arba Ballingo laipsniais, ir nustatyti potencialų alkoholio kiekį vyne ar aluje (%).​ Vienas Ballingo laipsnis (1°Blg) atitinka maždaug 10 g cukraus 1 l sulčių (misos).​ Prietaisas sukalibruotas 20°C temperatūroje. ​​PAGRINDINIAI MATUOKLIO ELEMENTAI​- plūduras (areometras) su trimis skalėmis (cukraus koncentracijai g/l ir Blg laipsniais) bei potencialiam alkoholio kiekiui %,​- mėgintuvėlis - matavimui atlikti.

MISOS TYRIMAS
Matavimui mėgintuvėlį reikia užpildyti iki 2/3 aukščio tiriama misa arba alaus misa. Skystyje neturi būti kietųjų dalelių ir dujų burbuliukų. Skysčio kiekis turi būti toks, kad į mėgintuvėlį įdėtas plūduras laisvai plauktų, neliestų dugno ir mėgintuvėlio sienelių.
Pavyzdys:
Tarkime, kad tiriamos misos rodmuo yra 20 Blg laipsnių, tai atitinka 200 g/l cukraus ir reiškia, kad potencialus alkoholio kiekis vyne bus 9,6 %.

DĖMESIO:

Patogumui skalėje skirtingomis spalvomis pažymėti pradinės cukraus koncentracijos misoje intervalai, skirti skirtingų rūšių vynams, kuriuos norime gauti:
- bordo sritis (22 - 25 Blg°) - desertiniai (saldūs) vynai,
- geltona sritis (15 - 22 Blg°) - stalo (sausi) vynai,
Kad fermentacija vyktų tinkamai, svarbu, kad cukraus koncentracija prieš jai prasidedant NE viršytų 22–25 Blg°. Jei mėgstate labai saldų vyną, cukrų dėkite keliais kartais, pvz.: 1-ąją, 5-ąją ir 12-ąją fermentacijos dieną. Vyną galima pasaldinti ir pasibaigus fermentacijai.

ALAUS MISOS TYRIMAS
Alaus misos cukraus kiekis matuojamas analogiškai kaip vyno misa. Skalėje rekomenduojamas pradinės cukraus koncentracijos misoje intervalas pažymėtas gintaro spalva (8 - 10 Blg°). Alaus misos fermentacija laikoma pasibaigusia, kai rodmuo patenka į žalia spalva pažymėtą intervalą (0 - 2 Blg°).

Produkto matmenys:
- daugiafunkcis matuoklis:
  aukštis 21,2 cm
  skersmuo 1,75 cm
- mėgintuvėlis:
  aukštis 24,5 cm
  išorinis skersmuo 2,2 cm
  vidinis skersmuo 2,0 cm

Ilgis
2.2 cm

Plotis
2.2 cm

Aukštis
24.5 cm

Masė
60.0 g

Daugiafunkcis matuoklis cukraus koncentracijai ir potencialiam alkoholiniam stiprumui

Daugiafunkcis matuoklis cukraus koncentracijai ir potencialiam alkoholiniam stiprumui ['multimatuoklis alkoholiui', ' multimatuoklis vynui', ' cukraus koncentracija', ' cukraus koncentracija vyno misoje', ' cukraus koncentracija alaus misoje', ' cukraus matavimas vyne', ' cukraus lygis', ' cukraus lygio rodiklis']
mėgstamiausi

6,13 €

6,13 EUR/vnt.

Pridėti į krepšelį