PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Produkto charakteristika:
Tai australų įmonės Coopers produktas, skirtas paruošti 23 L alaus.
Kiekvienoje skardinėje yra:
-1,7 kg hermetiškai uždaryto apyniuoto salyklo, be konservantų priedų (salyklo konsistencija primena karamelę/medų).
-pakelis alaus mielių (pridėtas po dangteliu).
Koncentratas šiuo metu parduodamas labai patrauklia kaina, susijusia su galiojimo laikotarpiu. Pasinaudok šia akcija ir nedelsdamas(-a) paruošk alų – tai užtikrins visišką pasitenkinimą pirkiniu ir rezultatu.
Lodzės Žemės ūkio ir maisto pramonės biotechnologijos instituto atlikti mikrobiologiniai tyrimai parodė, kad šie koncentratai turi identiškus mikrobiologinius parametrus kaip ir salyklo ekstraktai su galiojančia minimalaus tinkamumo data. Mūsų vidiniai bandymai taip pat patvirtino, kad galutinis produktas išlaiko tokią pačią alaus kokybę kaip alus, ruošiamas iš ekstraktų su galiojančiu terminu. Vienu žodžiu: puiki proga!
1. Aukščiausia kokybė — rinkinyje yra aukštos kokybės apyniuoto salyklo koncentratas be konservantų ir specialiai atrinktos mielės. Dėka šių ingredientų derinio pats pasigaminsi puikų alų su būdingu profiliu.
2. Lengva pagaminti — turint Coopers koncentratą, pradėti naminio alaus kelionę pakaks tik pagrindinės įrangos, vandens ir saldiklio.
3. Puikus skonis ir aromatas, kilni spalva — Su Brewkit Coopers 86 days Pilsner pasigaminsi auksinės spalvos alų su švelniai saldžiu skoniu, būdinga rafinuota žolelių nata ir gaiviu poskoniu su kartumo akcentu.
4. Tai apsimoka! Išlaidos, susijusios su naminio alaus gamyba naudojant Coopers koncentratus, yra investicija, leidžianti Tau su pasididžiavimu mėgautis puikiu alumi – kaip mėgsti ir kada nori. Išleisi mažiau nei pirkdamas paruoštą alų, o įspūdžiai ragaujant savo gėrimą bus neįkainojami – taip pat Tavo artimiesiems ir draugams.
5. Užteks visiems — viena koncentrato skardinė leidžia paruošti 23 L puikaus naminio alaus!
Koncentratas 86 days Pilsner – Coopers prekės ženklo produktas, sukurtas aukščiausios klasės Australijos specialistų, jau kelias kartas gaminančių visame pasaulyje vertinamus brewkitus – apyniuotus salyklo ekstraktus naminiam alui. Dėka kūrybiško Coopers receptūrų derinio su BROWIN, kuri specializuojasi, be kita ko, mielių gamyboje ir asortimente namų mikrobravorams, patirtimi, savo alų pasigaminti dabar lengviau nei bet kada. Alaus koncentratas 86 days Pilsner gaminamas maišant smulkiai sumaltą miežių salyklą su vandeniu, kurio temperatūra neviršija 75°C. Kitas gamybos etapas – filtravimas ir likusio skysčio garinimas vakuuminėmis sąlygomis iki tol, kol jis įgauna tirštą, medaus konsistenciją.
Koncentratas 86 days Pilsner leidžia paruošti savo, auksinės spalvos alų su švelniai saldžiu skoniu, būdinga rafinuota žolelių nata ir gaiviu poskoniu su kartumo akcentu. Visos šios savybės daro šį koncentratą naminių minibravorų standartu. Po koncentrato skardinės dangteliu rasi mieles, todėl naminio alaus gamyba tampa nepaprastai paprasta. Rinkinyje yra aukštos kokybės salyklas, aromatingi apyniai ir specialiai atrinktos mielės. Koncentratas, sterilus inventorius, vanduo ir pasirinktas saldiklis — tik tiek produktų Tau reikės, kad netrukus galėtum džiaugtis nepaprastu naminio, auksinio gėrimo skoniu ir aromatu su rafinuotu charakteriu. Degustacija šeimos ar draugų rate taps Tavo pasididžiavimo priežastimi ir pagyvins šventę net didesniame būryje — viena 86 days Pilsner skardinė leis Tau paruošti 23 L aukštos kokybės kraftinio alaus – per mažiau nei 86 dienas!
Paruošimo sudėtingumas: lengvas
Alaus spalva (EBC): 55
Apyniškumo/kartumo IBU: 490
Skardinė sudėtyje: 1,7 kg hermetiškai uždaryto apyniuoto salyklo, be konservantų priedų (salyklo konsistencija primena karamelę/medų) ir pakelis alaus mielių (po dangteliu).
Numatomas alkoholio kiekis: (ekstrakto skardinė + 1 kg gliukozės/cukraus arba salyklo ekstrakto skardinė): 4–5%
Mažesnės cukraus porcijos leis Tau gauti lengvesnį alų!
Taupymo būdas!
Įrangos kaina – investicija į ateitį — visi būtini produktai: fermentacijos indas, kamšteliai, kapsuliatorius – kainuos apie 200 zł. Žinoma, laikui bėgant gali plėtoti savo aludarystės aistrą, pereidamas(-a) į vis profesionalesnį lygį ir naudodamasis(-i) papildomais produktais, skirtais aludarystės entuziastams. Vis dėlto pakanka minimalaus, pagrindinio komplekto, kad galėtum džiaugtis pačiam(-iai) pasigamintu alumi. Ypač rekomenduojame mūsų rinkinį MIKROBROWAR 1 (406000), kuris yra puiki dovanos idėja ir kartu pilnas startinis komplektas norinčiam(-iai) pradėti aludarystės nuotykį.
Ši išlaida labai greitai atsipirks, juolab kad alaus gamyba iš koncentrato yra naudingesnė nei pirkti paruoštą alų parduotuvėje. Pavyzdžiui, perkant Coopers koncentratus 23 L alaus (vidutinė skardinės kaina: 70 zł) – 500 ml butelio kaina yra 1,5 zł. Pridėjus cukraus arba gliukozės (tai gerina alaus skonį) – ši kaina padidės iki 2 zł. Vis tiek tai yra kaina mažesnė arba panaši į populiariausius, „įprastus“ alus, prieinamus didžiuosiuose diskontuose, kurių akcijinės kainos svyruoja nuo 2,5 iki 3 zł. Prisimink taip pat, kad malonumas gerti ir dalintis naminiu alumi su draugais ir šeima yra... neįkainojamas! Išrankesnių skonių ir kraftinio alaus mėgėjams turime Amber Ale, Long Play IPA ar Diablo IPA koncentratus, leidžiančius paruošti iki 8,5 L alaus. Tai jau išskirtinesni tipai, dažnai sutinkami amatininkiškoje aludarystėje, prie kurių galima pridėti ir apyniuotų salyklo ekstraktų, kad skonis būtų dar ryškesnis. Tokio alaus kaina yra nuo 2 iki 3 zł už 500 ml butelį. Tuo tarpu šio tipo alaus akcijinės kainos diskontuose svyruoja nuo 6 iki net keliolikos zlotų. Lengva pastebėti, kad dėka aistros naminiam alui galime ne tik sutaupyti, bet ir lavinti savo aludarystės skonį bei stebinti kitus vis įdomesnių gėrimų degustacija.
Kaip pasigaminti savo naminio alaus?
SAVO ALŲ PASIGAMINSI LABAI PAPRASTAI IR TAUPIAI! PAKAKS 4 ŽINGSNIŲ:
KIEK LAIKO REIKIA?
1. Visų ingredientų sumaišymas: apie 20 minučių.
2. Misos pastatymas (fermentacijai): maždaug 7 dienos.
3. Išpilstymas į butelius: apie 40 minučių.
O kai alus bus paruoštas ir atšaldytas – ragauk kiek tik nori!
Naminio alaus receptas:
1. Visą įrangą kruopščiai išskalauk, naudodamas kalio metabisulfitą.
2. Į stiklinę įpilk apie 28 °C vandens, tada sudėk po dangteliu esančias mieles. Rehidratuok apie 15 minučių.
3. Nuo skardinės nuimk instrukciją, tuomet įdėk ją į karštą vandenį maždaug 10 minučių.
4. Į puodą įpilk apie 2 L vandens ir užvirink.
5. Skardinės turinį supilk į puodą su vandeniu ir gerai išmaišyk, kol misa (karamelė) visiškai ištirps.
6. Į išplautą indą įpilk 2 L šalto vandens ir supilk puodo turinį, o viską papildyk vandeniu iki 8,5 L tūrio.
7. Visos masės temperatūrą stabilizuok iki 24–26 °C, tada sudėk mieles ir energingai išmaišyk.
8. Sandariai uždaryk indą ir įstatyk fermentacijos vamzdelį.
9. Fermentuok 10 dienų.
10. Alų supilk į butelius, į kiekvieną 0,5 L butelį įdėdamas po 1 Coopers Carbonation Drops tabletę. Butelius pastatyk tamsioje ir šiltoje vietoje.
11. Po 2 savaičių alus paruoštas ragauti!
Geriau pažinkite Coopers prekės ženklą!
Ir sužinokite, kaip paprasta paruošti australišką alų!
Perskaitykite taip pat mūsų straipsnį „Pasigamink gaivų alų“