1. Aukščiausia kokybė — rinkinyje yra aukštos kokybės apyniuotas salyklo koncentratas be konservantų ir specialiai atrinktos mielės. Dėka šių ingredientų derinio pats pasigaminsite puikų alų su būdingu profiliu.
2. Lengva pagaminti — turėdami Coopers koncentratą, jums tereikia pagrindinės įrangos, vandens ir saldinančios medžiagos, kad galėtumėte pradėti savo namų aludarystės kelionę.
3. Puikus skonis ir aromatas, kilni spalva — Su Brewkit Coopers 86 days Pilsner pasigaminsite auksinį alų, turintį švelniai saldų skonį su būdinga rafinuota žolelių nata ir gaiviu poskoniu su kartumo akcentu.
4. Tai apsimoka! Kaštai, susiję su naminio alaus gamyba iš Coopers koncentratų, yra investicija, leidžianti su pasididžiavimu mėgautis puikiu alumi – taip, kaip mėgstate ir kada norite. Išleisite mažiau nei pirkdami paruoštą alų, o įspūdžiai ragaujant savo gėrimą bus neįkainojami – taip pat ir jūsų artimiesiems bei draugams.
5. Užteks visiems — viena koncentrato skardinė leidžia pagaminti 23 L puikaus naminio alaus!
Koncentratas 86 days Pilsner – tai Coopers prekės ženklo produktas – aukščiausios klasės Australijos specialistų darbas. Jie jau kartas iš kartos kuria visame pasaulyje vertinamus brewkitus – apyniuotus salyklo ekstraktus, skirtus savarankiškai alaus gamybai. Kūrybiškai derinant Coopers receptūras su BROWIN įmonės, kuri specializuojasi, be kita ko, mielių gamyboje ir asortimente namų mikrodarykloms, patirtimi, savo alų pasigaminti dabar lengviau nei bet kada. Koncentratas alaus gamybai 86 days Pilsner gaminamas maišant smulkiai sumaltą miežių salyklą su vandeniu, kurio temperatūra neviršija 75°C. Kitas gamybos etapas – filtravimas ir likusio skysčio išgarinimas vakuuminėmis sąlygomis, kol jis įgauna tirštą, medui būdingą konsistenciją.
Koncentratas 86 days Pilsner leidžia paruošti savo, auksinį alų, pasižymintį švelniai saldžiu skoniu su būdinga rafinuota žolelių nata ir gaiviu poskoniu su kartumo akcentu. Visos šios savybės lemia, kad šis koncentratas yra namų minibrowarų standartas. Po koncentrato skardinės dangteliu yra mielės, todėl pasigaminti naminį alų – nepaprastai paprasta. Rinkinį sudaro aukštos kokybės salyklas, aromatingi apyniai ir specialiai atrinktos mielės. Koncentratas, sterilus inventorius, vanduo ir pasirinkta saldinanti medžiaga — tik tiek produktų jums reikia, kad netrukus galėtumėte mėgautis išskirtiniu skoniu ir aromatu pasižyminčiu, auksiniu, rafinuoto charakterio naminiu gėrimu. Degustacija šeimos ar draugų rate taps jūsų pasididžiavimo priežastimi ir praskaidrins šventę net didesnėje kompanijoje — viena 86 days Pilsner skardinė leis jums paruošti 23 L aukštos kokybės kraftinio alaus – per mažiau nei 86 dienas!
Paruošimo sudėtingumas: lengva
Alaus spalva EBC: 55 (2,3)
Skardinė contiene: 1,7 kg hermetiškai uždaryto apyniuoto salyklo (be konservantų; savo konsistencija salyklas primena karamelę/medų) ir paketėlis alaus mielių (po dangteliu).
Numatomas alkoholio kiekis: (ekstrakto skardinė + 1 kg gliukozės/cukraus arba salyklo ekstrakto skardinė): 4-5%
Mažesni cukraus priedai leis jums gauti lengvesnį alų!
Taupymo būdas!
Įrangos kaina – investicija į ateitį — visi būtini produktai: fermentacijos indas, kamšteliai, kamščiavimo įrankis – kainuoja apie 200 zł. Žinoma, laikui bėgant galite plėtoti savo aludarystės aistrą, žengti vis profesionalesniu keliu ir naudoti papildomus, aludarystės entuziastams skirtus produktus. Tačiau pakanka ir minimalaus, pagrindinio komplekto, kad galėtumėte džiaugtis savo pasigamintu alumi. Ypač rekomenduojame mūsų rinkinį MIKROBROWAR 1 (406000), kuris yra puiki dovanos idėja ir kartu pilnas startinis rinkinys norinčiajam pradėti aludarystės nuotykį.
Ši išlaida labai greitai atsipirks, juolab kad alaus gamyba iš koncentrato yra naudingesnė nei paruošto alaus pirkimas parduotuvėje. Pavyzdžiui, perkant Coopers koncentratus 23 L alaus (vidutinė skardinės kaina: 70 zł) – 500 ml butelio kaina – 1,5 zł. Pridėjus cukraus arba gliukozės (tai gerina alaus skonį) – kaina pakils iki 2 zł. Vis tiek tai bus kaina, mažesnė arba panaši į populiariausių „paprastų“ alų, parduodamų didžiuosiuose diskontuose, akcines kainas – nuo 2,5 iki 3 zł. Taip pat prisiminkite, kad malonumas gerti ir dalintis naminiu alumi su draugais bei šeima yra... neįkainojamas! Mėgstantiems įmantresnius skonius ir kraftinius alus turime Amber Ale, Long Play IPA ir Diablo IPA koncentratus, leidžiančius paruošti iki 8,5 L alaus. Tai įmantresni, dažnai amatininkų aludarystėje sutinkami tipai, į kuriuos galima papildomai dėti ir apyniuotų salyklo ekstraktų dar ryškesniam skoniui išgauti. Tokio alaus kaina sudaro nuo 2 iki 3 zł už 500 ml butelį. Tuo tarpu šio tipo alaus akcijos kainos diskontuose svyruoja nuo 6 iki net keliolikos zlotų. Tad lengva pastebėti, kad dėl aistros naminiam alui galime ne tik sutaupyti, bet ir lavinti savo aludarystės skonį bei stebinti kitus vis įdomesnių gėrimų degustacijomis.
Kaip pasigaminti nuosavo naminio alaus?
PASIGAMINTI SAVO ALAUS LABAI PAPRASTA IR APSIMOKA! UŽTENKA 4 ŽINGSNIŲ:

KIEK LAIKO REIKIA?
1. Visų ingredientų sumaišymas: apie 20 minučių.
2. Misos fermentacija: maždaug 7 dienos.
3. Išpilstymas į butelius: apie 40 minučių.
O kai alus bus paruoštas ir atšaldytas – mėgaukitės kiek tik norite!

Naminio alaus receptas:
1. Visą įrangą kruopščiai praplaukite, naudodami kalio metabisulfitą
2. Į stiklinę įpilkite vandens, kurio temperatūra apie 28 laipsnius, tuomet įberkite mieles iš po dangtelio. Viską rehidratuokite 15 minučių.
3. Nuo skardinės nuimkite instrukciją, tada įdėkite ją į karštą vandenį maždaug 10 minučių.
4. Į puodą įpilkite apie 2 L vandens ir užvirinkite.
5. Skardinės turinį supilkite į puodą su vandeniu, įberkite 1 kg gliukozės/cukraus arba salyklo ekstrakto skardinę ir gerai išmaišykite, kol misa (karamelė) visiškai ištirps.
6. Į išskalautą indą įpilkite 2 L šalto vandens ir supilkite puodo turinį, o viską papildykite vandeniu iki 23 L tūrio.
7. Stabilizuokite bendrą temperatūrą iki 24-26 laipsnių, tuomet suberkite mieles ir energingai išmaišykite.
8. Sandariai uždarykite indą ir įstatykite į jį fermentacijos vamzdelį.
9. Fermentuokite 7 - 10 dienų.
10. Alų išpilstykite į butelius, į kiekvieną 0,5 L butelį pridėdami po 1 Coopers Carbonation Drops tabletę. Butelius laikykite tamsioje ir šiltoje vietoje.
11. Po 2 savaičių alus paruoštas paragauti!
Sužinokite, kaip žingsnis po žingsnio paruošti alų
Artimiau susipažinkite su Coopers prekės ženklu!
Ir sužinokite, kaip paprasta paruošti australišką alų!
Perskaitykite taip pat mūsų straipsnį „Pasigamink gaivų alų“