Naminis kumpis dar niekada nebuvo toks skanus. Išbandykite Peklą švelniam kumpiui.
Mėsos pekeliavimas naudojant mūsų naują Peklą – tikras malonumas. Naudodami nitritinę druską greitai ir be vargo paruošite sūrymą kumpiams pekeluoti ir injekuoti, išgaudami iš jų išskirtinį skonį. Mūsų sūrymas taip pat užtikrins, kad Jūsų mėsa ne tik išlaikys gražią spalvą, bet ir bus mikrobiologiškai stabili. Taip paruošti kumpiai tinka rūkyti, virti arba kepti žemoje temperatūroje iki 150°C. Mišinyje esantys žoleliai, tarp jų: kadagys, kvapieji pipirai, laurų lapai, juodieji pipirai, gvazdikėliai, kalendra, mairūnas ir čiobreliai, papildomai suteiks puikų skonį ir išskirtinį naminių gaminių aromatą. Naudodami nitritinę druską švelniam kumpiui pasirūpinsite, kad Jūsų mėsa išliktų patraukliai rausva, aromatinga ir nepaprastai skani! 75 g pakuotės pakanka paruošti net 2 kg kumpio.
Savo sūrymą paruošti dar niekada nebuvo taip paprasta!
Pakanka pakuotės turinį sumaišyti su 1 L vandens ir užvirti.
Naudojimo būdas:
Pakuotės turinį užpilkite 1 L vandens, užvirkite ir palikite atvėsti. Kumpį (geriausia dviem gabalais po apie 1 kg) dėkite į indą su paruoštu pekeliavimo sūrymu. Kad pekeliavimas būtų greitesnis, įšvirkškite į mėsą keliose vietose (apie 60–80 ml sūrymo). Pekeluokite šaldytuve 10–14 dienų, mėsą apversdami kas 2 dienas. Tuomet, naudodamiesi specialiu aplikatoriumi, mėsą įdėkite į mėsos tinklelį. Taip paruošti kumpiai tinka rūkyti, virti arba kepti žemoje temperatūroje iki 150°C. Rūkymui, po pekeliavimo mėsą kelias valandas džiovinkite kambario temperatūroje. Tuomet rūkykite 50–65°C temperatūroje iki rusvai auksinės spalvos, apie 3–4 valandas. Išrūkytą kumpį virkite vandenyje 75–80°C temperatūroje, kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 58°C.
Sudedamosios dalys: druska, prieskonių ir žolelių mišinys (kalendra 28%, kadagys, kvapieji pipirai, laurų lapai 11%, mairūnas 9,5%, juodieji pipirai 8%, čiobreliai 5,5%, gvazdikėliai), cukrus, natrio nitritas 0,5%, antikekėjimo medžiaga (kalio ferocianidas).
Produktas gali turėti sezamo sėklų, salierų, garstyčių, glitimo, sieros dioksido, žemės riešutų, sojų.