Nitritinė druska - Pekla Krakovskai dešrai – tai mišinys, su kuriuo galėsi džiaugtis sveikais, aromatingais ir skaniais mėsos gaminiais, paruoštais savo virtuvėje!
Peklinant mėsą naudojant mūsų naują peklą – vienas malonumas. Lengvai ir greitai paruoši puikias apvirtas arba rūkytas dešras, išgausi iš jų išskirtinį, tradicinį skonį. Mūsų pekla taip pat užtikrins, kad tavo mėsos gaminiai būtų mikrobiologiškai stabilūs. Mišinyje esantys žoleliai, tarp jų: kalendra, baltieji pipirai, granuliuotas česnakas, kvapieji pipirai ir kmynai, papildomai suteiks jiems puikų ir išskirtinį aromatą. Naudodamas nitritinę druską Krakovskai dešrai pasirūpinsi, kad tavo mėsa liktų patraukliai rausva ir viliojančiai atrodytų. 115 g pakuotės užteks paruošti net 5 kg Krakovskos dešros.
Išbandyk mūsų patikrintą, tradicinį receptą 5 kg Krakovskos dešros:
Ingredientai:
Paruošimas:
Nuo plėvių ir riebalų nuvalytą mėsą supjaustyk 2–4 cm kubeliais. Jautieną ir šoninę sumalk per smulkiausią mėsmalės sietelį. Jautieną atskirai minkyk su 0,5 l šalto vandens, kol susidarys balta emulsija. Likusią mėsą sumalk per 8–12 mm sietelį. Viską sumaišyk, įberk paketėlio turinį ir gerai išminkyk. Baltyminius apvalkalus pamirkyk, tuomet standžiai pripildyk įdaru ir palik mažiausiai 8 val. kambario temperatūroje, kad apdžiūtų ir mėsa gerai susigulėtų (gali naudoti šalto ventiliatoriaus pūtimą). Taip paruoštas dešras rūkyk 50-60°C temperatūroje apie 3 val., tuomet apvirk, įdėdamas į 75-80°C vandenį. Virk, kol gaminio viduje bus 68°C. Rūkymo procesą galima praleisti, o batonėlius apvirti iškart po apdžiovinimo ir mėsos susigulėjimo apvalkaluose.
Sudedamosios dalys: druska (druska, antikekėjimo medžiaga: E 536), prieskoniai (kalendra, baltieji pipirai, granuliuotas česnakas, kvapieji pipirai 4,3 %, kmynas), natrio nitritas. Sudėtyje yra natūraliai susidarančių cukrų.
Produkte gali būti pėdsakų: garstyčių, salierų, sojų, sezamų, glitimo, riešutų.