Kalcio chloridas yra priemonė, naudojama sūrininkystėje siekiant padidinti sūrio išeigą. Tai būtinas priedas, kai naudojame žemos pasterizacijos arba šviežią pieną, kuriame mažai kalcio. Kalcio chloridas gerina pieno konsistenciją ir krešėjimą. Jo naudojimas mažina kazeino bei riebalų nuostolius.
Dėl kalcio chlorido sūrio krešulys yra tvirtesnis ir lengviau apdorojamas, o tai palengvina sūrio grūdelių susitraukimą.
Produkto koncentracija 33%.
Pakuotės pakanka 125–250 L pieno.
Maistinė siūlomo kalcio chlorido kokybė lemia, kad tinkamai dozuojamas jis palankiai veikia kalcio pasisavinimą organizme. Be to, ši priemonė pravers ir alaus gamyboje, be kita ko, siekiant suteikti pilną, stabilų skonį.
Dozavimas:
40 lašų (2 ml) 10 L šviežio pieno
80 lašų (4 ml) 10 L žemos pasterizacijos pieno
Naudojimo būdas:
Prieš naudojimą suplakite. Į pašildytą pieną įpilkite kalcio chlorido. Viską gerai išmaišykite. Produktą reikia įdėti prieš įskiepijant bakterijų kultūras ir prieš dedant fermentą (renetą). Naudokite pagal gamintojo dozavimą — per didelis kalcio chlorido kiekis gali suteikti gaminiui kartumo.
DĖMESIO: Dirgina akis. Patekus į akis, kelias minutes atsargiai plaukite vandeniu.
Pakuotės matmenys:
∅ 3,8 cm
aukštis 9,6 cm
grynasis tūris 50 ml.