Kalcio chloridas – priemonė, naudojama sūrininkystėje siekiant padidinti sūrio gamybos išeigą. Tai būtinas priedas, kai naudojamas žemo pasterizavimo arba šviežias, mažo kalcio kiekio pienas. Kalcio chloridas pagerina pieno konsistenciją ir krešėjimą. Jo naudojimas sumažina kazeino ir riebalų nuostolius.
Dėl kalcio chlorido sūrio krešulys yra tvirtesnis ir lengviau apdorojamas, o tai didina sūrio grūdelių susitraukimo gebą.
Mūsų produktas pasižymi didele 94-96% koncentracija ir yra labai išeigus.
Pakuotės pakanka 1000-1420 L pieno.
Siūlomo kalcio chlorido maistinė kokybė lemia, kad tinkamai dozuojant jis palankiai veikia organizmo kalcio pasisavinimą. Be to, ši priemonė pravers ir aludarystėje, be kita ko siekiant suteikti pilną, stabilų skonį.
Dozavimas:
Kalcio chloridą reikia naudoti proporcija 0,7-1 g (žiupsnelį) kalcio chlorido 10 L pieno.
Naudojimo būdas:
Rekomenduojamą kiekį kalcio chlorido ištirpinkite 50 ml virinto vandens ir supilkite į pieną. Produktą reikia įdėti prieš įskiepijant bakterijų kultūras ir prieš dedant sūrinį fermentą (renetą). Laikykitės gamintojo dozavimo – per didelis kalcio chlorido kiekis gali sukelti gaminio kartumą.
DĖMESIO:
Dirgina akis. Patekus į akis, kelias minutes atsargiai plaukite jas vandeniu.
Pakuotės matmenys: