Nepakeičiama virtuvėje, pravers gaminant naminius sūrius, taip pat rūkant, apvirinant, kepant, džiovinant ir brandinant įvairių rūšių mėsą.
- Universalaus pynimo - idealiai tinka sūrių gamybai, taip pat mėsos rūkymui, apvirinimui, kepimui, džiovinimui ir brandinimui.
- Saugus naudoti - sūrio gamybos metu krešulys neišbėga į išorę.
- Patogus ir praktiškas - 3 m ilgio tinklelis, kurį galima kirpti pagal poreikį.
- Atsparus temperatūrai - tinka kepimui (w temperaturze do 220°C, do 120 minut) oraz parzenia (w temperaturze do 125°C, do 120 minut).
- Patvirtinta kokybė - turi PZH sertifikatą, naudojama medžiaga nedaro įtakos gaminių skoniui ir kvapui.
Universalaus pynimo tinklelis – nepakeičiamas tarp naminių sūrių gamybos priedų. Puikiai tiks ne tik sūrininkystėje ir produktų rūkymui, bet taip pat gali būti naudojamas kepimui (w temperaturze do 220°C, do 120 minut) oraz parzenia (w temperaturze do 125°C, do 120 minut). Itin saugus naudoti – gaminant naminius sūrius galite būti tikri, kad krešulys neišbėgs į išorę. Tinklelio gamybai naudojama medžiaga nedaro įtakos gaminių skoniui ir kvapui.
Receptas naminiam rūkytam sūriui
Ingredientai 1 kg sūrio:
- 10 L žemo pasterizavimo pieno (do 74°C) arba šviežio
- 11 lašų mikrobiologinio reneto (fermento) sūriui strong
- 2 g kalcio chlorido
Receptas:
- Kalcio chloridą ištirpinkite 50 ml drungno vandens ir supilkite į pieną, pašildytą iki 38-40°C.
- Renetą ištirpinkite 50 ml drungno vandens ir palikite valandai. Kai susiformuos standus krešulys, supjaustykite jį 1 cm dydžio kubeliais ir palikite 10-15 min. Susidariusią sūrio masę perkelkite į formą, švelniai nuspausdami išrūgas.
- Puode pašildykite vandenį iki 75°C, padalykite sūrio masę taip, kad porcijos tilptų delne – kelis kartus jas nuplikydami. Po kiekvieno apvirinimo porcijas nuspauskite, kad pašalintumėte kuo daugiau išrūgų. Kai sūrio konsistencija taps panaši į vientisą plastišką masę, suformuokite ją ir įdėkite į sūrių gamybos tinkleli.
- Paruoškite sūrymą: kiekvienam 1 L vandens įdėkite 180 g druskos, tuomet 12 val. jame pamirkykite atvėsintą sūrį. Išėmę iš sūrymo, sūrį švelniai nusausinkite, o tuomet rūkykite, geriausia šaltu dūmu – esant iki 35-40°C, 2-3 val.
- Paruošta!
Leiskitės į kulinarinį nuotykį su Browin sūrių gamybos tinkleliu ...nes namuose pagaminta – geriau!
Dėmesio: tinklelis po ištempimo pasiekia gamintojo deklaruotą matmenį.