Rankinis kamščiuotuvas

SIMBOLIS: 507013
EAN: 5908277706944

3,71 €

Pridėti į krepšelį

3,71 EUR/vnt.

SIMBOLIS: 507013
EAN: 5908277706944


APRAŠYMAS

Sunku pasakyti, kuris naminių gėrimų gamybos etapas teikia daugiau malonumo. Butelių kamščiavimas, ar jų atidarymas. Graži butelių forma, papuošta kilniu kamščiu, lemia, kad vien žiūrėti į juos jau yra didžiulis malonumas. Ar kada nors naudojote rankinį kamščiuoklį? Jis turi nemažai privalumų.Ypač p... daugiau >

SIUNTIMAS: artimiausią darbo dieną
sužinokite daugiau »
14 DIENŲ PREKIŲ GRĄŽINIMO LAIKOTARPIS be priežasties!
sužinokite daugiau »

Sunku pasakyti, kuris naminių gėrimų gamybos etapas teikia daugiau malonumo. Butelių kamščiavimas, ar jų atidarymas. Graži butelių forma, papuošta kilniu kamščiu, lemia, kad vien žiūrėti į juos jau yra didžiulis malonumas. Ar kada nors naudojote rankinį kamščiuoklį? Jis turi nemažai privalumų.


  • Ypač patvarus - pagamintas iš tvirto plastiko. Nebijokite jo pažeisti darbo metu. 
  • Lengvai naudojamas - kamščiavimas vyksta paprastai, naudojant kūgiškai siaurėjančią movą su stūmokliu.
  • Visiška viso proceso kontrolė - šio tipo kamščiuokliuose stūmoklis stumiamas ranka arba guminiu plaktuku (todėl šią kamščiuoklių grupę dažnai vadina "plaktukiniais").
  • Lengvas ir patogus - įrenginys sveria vos 56,0 g.
  • Labai universalus - skirtas naudoti su cilindriniais kamščiais, kurių maksimalus skersmuo iki 22 mm, ir kūginiais kamščiais, kurių maksimalus viršutinis skersmuo fi 23.


Butelių kamščiavimas yra labai svarbus etapas, pvz., gaminant naminį vyną. Jo buketas ir skonis priklauso ne tik nuo atliktos fermentacijos, bet ir didele dalimi nuo kamščių kokybės bei būdo, kuriuo užkemšami buteliai. 


KAMŠČIŲ PARUOŠIMAS

Natūralūs kamščiai (vientisi, aglomeruoti, sluoksniuoti) ir sintetiniai kamščiai būna įvairių formų (cilindriniai, kūginiai) ir tipų (pvz., grybo formos ir dekoratyviniai). Sintetiniai kamščiai iš karto paruošti naudojimui, o natūralius kamščius prieš pradedant kamščiuoti reikia tinkamai paruošti.


  • NATŪRALŪS KŪGINIAI KAMŠČIAI - Skirti vynams, kurie bus greitai suvartoti, nenumatyti ilgalaikiam brandinimui. Šio tipo kamščių kontakto su butelio kakleliu paviršius yra per mažas, kad užtikrintų ilgalaikę vyno apsaugą. Kamščiuoklio naudoti nereikia – kamštis įspaudžiamas ranka.
  • NATŪRALŪS CILINDRINIAI KAMŠČIAI (AGLOMERUOTI, VIENTISI) - Namų sąlygomis šiuos kamščius pakanka apie 5 min panardinti į karštą vandenį arba, uždengus dangčiu, palaikyti virš verdančio vandens. Taip jie bus susterilinti ir elastingesni, o tai palengvins butelių kamščiavimą. Reikia atsiminti kamščių neperlaikyti „drėkinant“, nes tai gali juos pažeisti.
  • SINTETINIAI CILINDRINIAI KAMŠČIAI - Specialaus paruošimo nereikia; galima dezinfekuoti užplikant arba perplaunant kalio metabisulfito tirpalu. Daugiausia tinka jauniems vynams. Rekomenduojama šiuos kamščius keisti kas dvejus metus.


KAMŠČIAVIMO PROCESAS


  • 1. Butelių paruošimas

Siekdami išvengti įvairių užkrėtimų, prieš pradedant kamščiuoti butelius kruopščiai juos išplaukite naudodami butelių plovimo šepetį ir indų ploviklį, o tuomet gerai išskalaukite. Jei norite būti 100% tikri dėl švaros, galima sterilizuoti verdant 80⁰C temperatūros vandenyje apie 10 min arba perplaunant kalio metabisulfito tirpalu.


  • 2. Butelių pripildymas

Pildant butelius, būtina stengtis, kad vynas būtų kuo mažiau prisotintas oro. Tam pasitarnaus sifoninė žarnelė vyno nupylimui ir piltuvėlis. Taip pat nepamirškite palikti apie 4–5 cm tuščios erdvės žemiau butelio kaklelio briaunos.


  • 3. Kamščiavimas

Kūginius kamščius uždedama ant butelio kaklelio, o tada įspaudžiama ranka arba naudojant kamščiuoklį (pasirinktą iš galimų modelių).

Cilindriniai kamščiai - įspaudžiami į butelius tinkamai juos paruošus, būtina naudoti kamščiuoklį. Jei reikia užkimšti ne daugiau kaip 30 butelių, pakanka paprasčiausio rankinio kamščiuoklio – įvorės pavidalo. Didesniam butelių kiekiui naudingiausi bus 2–3 svirčių kamščiuokliai, kuriems reikia mažiau jėgos ir kurie leidžia padidinti kamščiavimo greitį.

Užkimšus butelius, vieną parą laikykite juos vertikaliai. Tai leis kamščiui prisitaikyti prie vidinės butelio kaklelio sienelės. Vėliau butelius paguldykite horizontaliai, kad kamštis neišdžiūtų (vynas „drėkins“ kamštį) ir būtų užtikrinta tinkama dujų apykaita tarp butelio vidaus ir aplinkos. Po dviejų–trijų dienų patikrinkite, ar kamščiai neprateka. Jei pasirodo nuotėkis, kamštį būtina pakeisti nauju. 


  • 4. Dekoravimas

Kamščiavimo proceso užbaigimas – uždėti terminio susitraukimo gaubtelius. Yra keli būdai, kaip gaubtelius sutraukti ant butelių kaklelių. Tam galima naudoti specialų įrenginį (profesionalų sutraukimo įrenginį) arba pasitelkti vieną iš naminių būdų:

panardinti butelio kaklelį su užmautu gaubteliu į indą su karštu vandeniu (dėmesio - verdantis vanduo gali pažeisti gaubtelį!);

užmautą gaubtelį ant butelio kaklelio laikyti virš garų srauto, pvz., iš arbatinuko;

stovinčią butelį su užmautu gaubteliu pašildyti plaukų džiovintuvu iš visų pusių – iki kol gaubtelis priglunda prie butelio kaklelio.

Spalvoto gaubtelio naudojimas pagerina butelio išvaizdą ir apsaugo kamštį, todėl vyną galima ilgiau brandinti. Taip pat verta naudoti lipnias etiketes buteliams, leidžiančias užrašyti vyno rūšį, derlių ir kitą naudingą informaciją.


LAIKYMAS / VYNO BRANDINIMAS

  • Sandariai užkimštus ir informacine etikete paženklintus vyno butelius laikykite sausoje patalpoje, ribojant šviesos patekimą, 10-15°C temperatūroje.
  • Geriausia, kai buteliai brandinami specialiose tam skirtose lentynose.
  • Kiekvienam vyno tipui reikia jam tinkamų sąlygų. Raudoni vynai geriausiai brandinami 15-18°C, baltieji - 10-15°C, o rožiniai - 9-10°C. Žemiausios temperatūros reikia putojantiems vynams: 6-9°C. Vyno rūsyje optimali oro drėgmė turėtų būti 65-80%. Pernelyg maža drėgmė lemia butelių kamščių susitraukimą ir oro patekimą į jų vidų. Tai keičia vyno skonį, net gali jį sugadinti. Tuo tarpu per didelė drėgmė gresia, pavyzdžiui, pelėsių atsiradimu.
  • Optimalią vyno temperatūrą gali padėti palaikyti butelių sudėjimo būdas, todėl rekomenduojama baltųjų ir rožinių vynų butelius dėti kuo žemiau, nes prie grindų temperatūra yra žemesnė nei prie lubų. Buteliai turėtų gulėti taip, kad vynas drėkintų kamščius – taip jie brinksta ir sandarina butelius. Laikymo metu vyks tolesni pokyčiai, sudarantys vyno brandinimo procesą.


Su mūsų rankiniu kamščiuokliu kamščiavimas – tikras malonumas! Išbandykite jau šiandien!


Dėmesio! Šio tipo kamščiuoklis netinka kamščiuoti butelių su užlenktu kakleliu.

Ilgis
5.0 cm

Plotis
5.0 cm

Aukštis
15.0 cm

Masė
56.0 g

Średnica
24.0 MM

Rankinis kamščiuotuvas

Rankinis kamščiuotuvas ['kamščiuotuvas dviejų svirčiųkamščiuotuvas', ' vyno butelių kamščiuotuvas', ' butelių kamščiuotuvas', ' vyno butelių kamščiuotuvas Castorama', ' rankinis kamščiuotuvas', ' vyno butelių kamščiuotuvas Leroy Merlin', ' vyno butelių kamščiuotuvas Allegro', ' butelių kamščiuotuvas Castorama', ' vyno butelių kamščiuotuvas OLX', '', ' šampano butelių kamščiuotuvas', ' plaktukinis kamščiuotuvas', ' kamščiuotuvai\r\n']
mėgstamiausi

3,71 €

3,71 EUR/vnt.

Pridėti į krepšelį