Apvalus romėniškas puodas 4 l – natūralus indas, pagamintas iš išdeginto molio. Jo porėta struktūra leidžia sveikai gaminti garų aplinkoje. Naudojant romėnišką puodą, patiekalus galite ruošti be pridėtinių riebalų, kas naudinga mūsų sveikatai ir pradžiugins besirūpinančius mityba. Iš romėniško puodo patiekalai tokie skanūs, kad juos su malonumu valgys ir vaikai.
Romėniškas puodas leidžia paruošti daugybę patiekalų iš daržovių, mėsos, žuvies, taip pat kepti naminę duoną ir gardžius mielinius pyragus.
Iš romėniško puodo patiekalai turi gilų skonį, yra labai sultingi ir aromatingi. Kepant savose sultyse, taip paruošti patiekalai išsaugo daug vitaminų ir vertingų maistinių medžiagų.
Puodas parduodamas komplekte su dangčiu.
Kepant duoną romėniškame puode, nepamirškite paskutinėmis kepimo minutėmis nuimti dangtį – tuomet duona bus minkšta viduje, o jos plutelė bus traški.
Jei kartais dvejojate, ką padovanoti artimiausiems, apvalus 4 l romėniškas puodas tikrai pradžiugins naminio gaminimo ir kepimo mėgėjus. Tai praktiška ir labai graži dovana.
Romėnišką puodą paprasta naudoti ir laikyti švarų, tereikia prisiminti kelis patarimus, kuriuos rasite žemiau.
Naudojimo būdas:
- Prieš kiekvieną naudojimą puodą reikia mirkyti vandenyje 10–15 minučių. Puodą merkiame visą, kartu su dangčiu. Tuomet jį reikia dėti į šaltą orkaitę. Norint traškaus rezultato, likus 10 minučių iki kepimo pabaigos reikia nuimti puodo dangtį.
- Prieš kepant duoną, ištepkite puodą sviestu arba kokosų aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais arba miltais, kad lengvai išimtumėte iškeptą kepalą
- Puodo negalima statyti tiesiogiai ant dujinės liepsnos ar elektrinės kaitlentės.
- Romėniško puodo negalima veikti staigiais temperatūros pokyčiais.
- Negalima pilti šaltų skysčių į karštą puodą.
- Rekomenduojama maksimali kepimo temperatūra romėniškuose puoduose – 200 °C.
- Puodas skirtas naudoti dujinėse ir elektrinėse orkaitėse.
Plovimas ir valymas:
Po naudojimo puodą reikia kelis kartus pamirkyti šiltame vandenyje, po to nuplauti kempinėle arba minkštu šepetėliu. Įsisenėjusius nešvarumus galima nuplauti naudojant maistinę sodą. Kartkartėmis puodą verta pavirinti vandenyje su actu, kad neutralizuotųsi kvapai. Puodo negalima plauti indaplovėje.
Po plovimo puodą reikia palikti visiškai išdžiūti ir laikyti atvirą, geriausia – gerai vėdinamoje vietoje.
Bendra indo talpa kartu su dangčiu: 4 l