Rūkymo skiedros iš alksnio medienos - skirtos naudoti rūkymo ir kepimo ant grilio procese kiaulienai, jautienai, paukštienai, žuviai, ėrienai ir žvėrienai. Dėl šių skiedrų patiekalai įgaus tinkamą, pageidaujamą aromatą ir skonį, taip pat patrauklią rudai vyšninę spalvą.
2 klasės skiedros (smulki frakcija) - dėl smulkinimo laipsnio gali būti sėkmingai naudojamos dūmų generatoriuose su automatiniu - sraigtiniu tiekikliu.
Skiedrų kiekio pakuotėje (450 g) pakaks kelioms rūkymo valandoms (priklausomai nuo naudojamos įrangos) – nebijokite, jų nepritrūks ruošiant jūsų mėgstamus patiekalus.
Natūralios, aukštos kokybės alksnio skiedros, idealiai tinkančios rūkyti ir kepti ant grilio visų rūšių mėsą bei žuvį. Dėl tinkamo jų dozavimo ir įkaitinimo patiekalų paruošimo procesas bus vykdomas profesionaliai, o paruošti patiekalai įgaus tinkamą aromatą, skonį ir išvaizdą. Šių skiedrų privalumus įvertins kiekvienas skanių rūkytų gaminių ir patiekalų ant grilio mėgėjas - jos gali būti naudojamos tiek mažose, tiek didelėse rūkyklose, taip pat su dūmų generatoriumi. Optimalus drėgmės kiekis užtikrina lengvą skiedrų užkūrimą ir veiksmingą rūkymo dūmų generavimą.
Daugiau apie skiedras sužinosite iš mūsų straipsnio bloge Pasirinkite skiedras ir kelkite dūmus!
Peržiūrėkite mūsų Mėsos gaminių skaičiuoklę - ji padės jums paruošti gardžius naminius gaminius.
Naudojimo būdas:
Kepimas ant grilio: Aplink žėruojančias medžių anglis išdėliokite dviejų centimetrų skiedrų sluoksnį - jų nedėkite tiesiai ant ugniakuro, nes jos tuojau pat sudegs. Kad skiedras naudotumėte kuo ekonomiškiau, galite jas lengvai sudrėkinti vandeniu, tai padės susidaryti didesniam dūmų kiekiui. Iškart sudėję patiekalus ant grotelių, uždenkite grilį dangčiu. Kepimo ant grilio laikas - nuo 10 iki 30 minučių (priklausomai nuo ruošiamo mėsos gabalo dydžio ir rūšies).
Rūkymas: Priklausomai nuo turimos rūkyklos tipo, skiedras dėkite į dūmų generatorių arba pačioje rūkykloje - tam skirtoje vietoje, arba į ugniakurą - aplink žėruojančią medieną.
Skiedros idealiai tinka naudoti dūmų generatoriuje. Tokio dūmų generatoriaus naudojimas užtikrina profesionaliausius rezultatus – gaminius, pasižyminčius puikiu skoniu, aromatu ir spalva.
Dėmesio: Rūkyklą ir grilį turėtų valdyti tik suaugusieji, laikydamiesi gaisrinės saugos taisyklių ir susipažinę su konkretaus įrenginio naudojimo instrukcija bei skiedrų naudojimo rekomendacijomis. Užkuriant skiedras ir jų papildymo metu, kai veikia grilis, rūkykla ar dūmų generatorius, būkite atsargūs, kad išvengtumėte galimų nusideginimų. Užtikrinkite, kad vaikai ir naminiai gyvūnai neturėtų prieigos prie įkaitusių įrenginių.
Skiedras laikykite sausoje, vėsioje vietoje.
Mūsų siūlomos rūkymo skiedros turi teigiamas išvadas iš šių institucijų: Mėsos ir riebalų pramonės instituto, Valstybinės higienos įstaigos, Valstybinio sanitarijos instituto.
Pakuotėje yra 450 g skiedrų.