Skaidrus 30 l fermentacijos indas dabar išskirtiniame, išplėstiniame rinkinyje. Dėl papildomų elementų savo mėgstamus namų gėrimus paruošite dar lengviau ir patogiau. Pasinaudokite šia proga jau šiandien!
Visą komplektą galėsite panaudoti ir naminiams raugintiems produktams gaminti.
Fermentacijos indas turi PZH atestatą, leidžiantį sąlytį su maisto produktais. Jis pagamintas iš skaidrios medžiagos, todėl galite stebėti fermentacijos eigą neatidarę dangčio. Produktas iš polipropileno, be BPA.
Dabar išplėstinis rinkinys: indas su išleidimo čiaupu ir trimis nesudužtančiais fermentacijos vamzdeliais: vertikaliu MAXI, šoniniu ir horizontaliu.
Su šiuo praktišku, pilnu rinkiniu lengvai paruošite savo mėgstamus namų gėrimus, o prireikus – ir raugintus produktus. 30 l talpos indas pagamintas iš skaidrios maistui tinkamos medžiagos. Galite stebėti fermentacijos eigą neatidarę dangčio. Indui būdingas didelis patvarumas, tinkamas elastingumas ir atsparumas spalvos pakitimams, atsirandantiems dėl vaisių taninų.
Vamzdelis leidžia fermentacijos metu kontroliuojamai išsiskirti anglies dioksidui (CO2) ir veiksmingai apsaugo raugą nuo prisotinimo deguonimi, taip pat nuo nepageidaujamų vaisinių muselių, kitų vabzdžių ir bakterijų.
Dėmesio: jei ribotos galimybės kontroliuoti vandens lygį vamzdelyje, jį galite pripildyti mažiau garuojančiu aliejingu skysčiu.
Pasukamas išleidimo čiaupas leis Jums visiškai nupilti alų, vyną ar kitus raugus nuo nuosėdų. Čiaupo vieta netrukdo statyti indą ant įvairių lygių paviršių.
Indo naudojimas:
Kad būtų lengviau atidaryti indą, praverskite dangtį švelniai patraukę už rankenos, į atsiradusį plyšelį įkiškite, pavyzdžiui, šaukštelio kotelį ir perbraukite juo aplink indo kraštą. Nerekomenduojama indų plauti šiurkščiais šveitikliais, kad nebraižytumėte jų paviršiaus, nes tai gali tapti užkrato židiniu.
DĖMESIO: Indą galima papildomai sandarinti patepant indo kraštus vazelinu arba valgomuoj u aliejumi. Prieš ruošiant raugą fermentacijos indą būtina kruopščiai dezinfekuoti kalio metabisulfitu.
Maksimali leidžiama turinio temperatūra: 85 °C
Indų temperatūra prieš pripildymą turi būti: ne mažesnė kaip 5 °C
Maksimali alkoholio koncentracija turinyje: 50 %
Sandėliavimas su apsauga nuo UV spinduliuotės
Siekdami išvengti UV spinduliuotės sukeliamų pažeidimų, tušti ar pripildyti indai negali būti sandėliuojami atviroje erdvėje. Jei dėl sandėliavimo sąlygų to išvengti neįmanoma, indus ir dangčius reikia laikyti taip, kad jie būtų apsaugoti nuo UV spinduliuotės. Tai galima padaryti, pavyzdžiui, papildomai uždengiant paletes su indais ir dangčiais iš plastiko pagamintu, UV spinduliams atspariu tentu.
Tuščių indų sandėliavimas
Kadangi indai ir dangčiai yra jautrūs atmosferos poveikiui, juos reikia laikyti sausoje vietoje ir pastovioje temperatūroje. Tai ne tik saugo nuo drėgmės, bet ir veiksmingai neleidžia kauptis kondensatui, kuris ypač gali pažeisti pakuotes su ofsetine spauda, IML aplikacija ar skaitmenine spauda. Be to, nepaisant naudojamos antistatinės priemonės, negalima atmesti užteršimo dulkėmis ar purvu, todėl būtina užtikrinti laikymą švarioje patalpoje.