Skaidrus 30 l fermentacijos indas dabar išskirtiniame, išplėstiniame rinkinyje.
Dėl papildomų elementų dar lengviau ir patogiau paruoši savo mėgstamus naminius gėrimus. Pasinaudok šia proga jau šiandien!
Visą rinkinį panaudosi taip pat naminių rauginių gamybai.
Fermentacijos indas turi PZH sertifikatą, leidžiantį sąlytį su maisto produktais. Jis pagamintas iš skaidrios medžiagos, todėl gali stebėti fermentacijos eigą neatidarant dangčio. Produktas iš polipropileno, be BPA.
Dabar išplėstinis rinkinys: indas su dviem fermentacijos kamščiais su dangteliu ir trimis nedūžtančiais vamzdeliais: vertikaliu MAXI, šoniniu ir horizontaliu vamzdeliu.
Su šiuo praktišku, pilnu rinkiniu lengvai paruoši mėgstamus naminius gėrimus, o prireikus – ir rauginius. 30 l talpos indas pagamintas iš skaidrios, maistui tinkamos medžiagos. Gali stebėti fermentacijos eigą neatidarant dangčio. Indui būdingas didelis patvarumas, tinkamas elastingumas ir jis atsparus spalvos pakitimams, atsirandantiems dėl sąlyčio su iš vaisių kylančiais taninais.
Vamzdelis leidžia kontroliuojamai išsiskirti anglies dioksidui (CO2) fermentacijos metu ir veiksmingai apsaugo raugą nuo deguonies patekimo, taip pat nuo nepageidaujamų vaisinių muselių, kitų vabzdžių ir bakterijų.
Papildomai pragręžęs skylę galėsi sumontuoti kampinę vamzdelį ir, pvz., vienu metu vykdyti fermentaciją keliuose vienas ant kito pastatytuose induose.
Dėmesio: jei ribotos galimybės kontroliuoti vandens lygį vamzdelyje, jį galima pripildyti mažiau garuojančiu aliejingu skysčiu.
Talpos naudojimas:
Kad būtų lengviau atidaryti indą, reikia praverti dangtį, švelniai timptelėjus už rankenėlės, į susidariusį plyšelį įkišti, pvz., šaukštelio kotelį, o tuomet juo perbraukti aplink indo briauną. Nerekomenduojama valyti indų šiurkščiomis kempinėlėmis, kad neįbrėžtumėte paviršiaus, nes tai gali tapti užkrato židiniu.
DĖMESIO: Indą galima papildomai hermetiškai užsandarinti, patepus indo briaunas vazelinu arba valgomu aliejumi. Prieš ruošiant raugą fermentacijos indą būtina kruopščiai dezinfekuoti kalio metabisulfitu.
Maksimali leistina įkrovos temperatūra: 85°C
Talpų temperatūra prieš užpildymą turi būti: mažiausiai 5°C
Didžiausia alkoholio koncentracija įkrovoje: 50%
Sandėliavimas su apsauga nuo UV spinduliuotės
Siekiant išvengti UV spinduliuotės sukeltų pažeidimų, tušti ar pripildyti indai negali būti sandėliuojami lauke. Jei dėl sandėliavimo sąlygų to išvengti neįmanoma, indus ir dangčius reikia laikyti taip, kad jie būtų apsaugoti nuo UV spinduliuotės. Pavyzdžiui, paletes su indais ir dangčiais galima papildomai uždengti nuo UV spindulių atsparia plastikine tentu.
Tuščių indų sandėliavimas
Atsižvelgiant į tai, kad indai ir dangčiai yra jautrūs atmosferos poveikiui, juos reikia laikyti sausoje vietoje ir pastovioje temperatūroje. Tai skirta ne tik apsaugai nuo drėgmės, bet ir veiksmingai užkerta kelią vandens kondensacijai, kuri gali pažeisti ypač ofsetine spauda, IML aplikacija arba skaitmenine spauda dekoruotas pakuotes. Be to, nepaisant antistatinės priemonės naudojimo, negalima atmesti dulkių ar purvo užterštumo, todėl būtina užtikrinti sandėliavimą švarioje patalpoje.