Vyno rinkinys 4 PORY ROKU – su spanguolėmis, tai vaisių ir žiedų džiovinių mišinys ir vyno mielių su maistine druska mišinys, su kuriuo paruošite 8-10 L skanaus, aromatingo vyno.
Jei norite gaminti vyną žiemą arba pavasarį, kai trūksta šviežių vaisių, arba vasarą nenorite skirti laiko sezoninių gamtos gėrybių apdorojimui, turime praktišką sprendimą!
4 PORY ROKU – su spanguolėmis, tai vyno gamybos rinkinys, kuriame yra tinkamai parinktas vaisių ir žiedų džiovinių mišinys ir vyno mielės su maistine druska. Nuo šiol bet kuris metų laikas bus idealus puikioms namų misoms paruošti.
105 g svorio pakuotėje yra 100 g specialiai parinktų džiovinio sudedamųjų dalių ir 5 g aukštos kokybės mielių su maistine druska. Rinkinio pakaks paruošti nuo 8 iki 10 L aromatingo ir skoniu žavinčio vyno, fermentuojančio net iki 17%.
Ypač paprastas rinkinio naudojimas daro jį puikiu pasirinkimu pradedantiesiems namų vyndariams. Prie rinkinio sudedamųjų dalių tereikia pridėti vandens, cukraus ir palikti misą kambario temperatūroje.
Gera žinia nekantriems – esant optimalioms fermentacijos sąlygoms vyną galėsite ragauti jau po 5 savaičių.
Džiovinio sudėtis:
spanguolės, hibisko žiedai, aronijų vaisiai, obuoliai, juodojo šeivamedžio uogos, juodųjų serbentų uogos, erškėtuogių žievelė, aronijų sulčių koncentratas, kvapioji medžiaga.
Mielių su maistine druska sudėtis:
mielės [vyno mielės S. cerevisiae, emulsiklis: sorbitolio monostearatas], diammonio fosfatas, vitaminas B1.
Naudojimo būdas:
Pakelio su vaisių džioviniais turinį ir 2 kg cukraus suberkite į 10 L 85°C temperatūros vandens ir maišykite 3 min, išlaikydami nurodytą temperatūrą. Po to viską supilkite į fermentacijos indą ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tuomet įdėkite mažo paketėlio su vyno mielėmis ir maistine druska turinį. Fermentuokite savaitę, tada misą perkoškite per sietelį. Įdėkite 0,5 kg cukraus ir fermentuokite vieną mėnesį. Vyno charakteriui praturtinti įdėkite 1 g tanino, skirto raudonam arba baltam vynui (arba užpilą iš 2 paketėlių juodosios arbatos).
Jei norite gauti intensyvesnį vyną, paruoškite jį pagal aukščiau pateiktą receptą, bet naudojant 1,6 kg ir 8 L vandens, o po savaitės įdėkite 0,4 kg cukraus ir palaukite, kol fermentacija pasibaigs.
Fermentacijos pabaigą nustatysite naudodami cukromatį. Tikrinkite cukraus lygį kelias iš eilės dienas. Jei cukraus reikšmė nemažės, laikykite tai ženklu, kad fermentacija baigėsi. O jūs galite pradėti kitą etapą.
Skaidrinimas:
Palikite vyną nuskaidrėti, geriausia vėsioje vietoje. Kai, žiūrėdami prieš šviesą į į taurę įpiltą gėrimą, pamatysite, kad vynas nėra drumstas, galite jį nupilti nuo nuosėdų. Geriausia naudoti patogų automatinį sifoną, kuris sumažina skysčio atbulinės tėkmės ir nuosėdų susidrumstimo riziką (turi atbulinį vožtuvą).
Jei norite greičiau nuskaidrinti vyną po fermentacijos, naudokite kalio metabisulfitą santykiu 0,8 g/8 L – porciją ištirpinkite 50-100 ml vandens, tada įpilkite į misą ir gerai išmaišykite. Kalio metabisulfito tirpalas yra trumpaamžis, todėl jį paruoškite prieš pat naudojimą. Dėl būdingo aštraus sieros kvapo produktą rekomenduojama naudoti tik gerai vėdinamose patalpose.
Po paros įdėkite Klarowin 2 santykiu 1,9 g/8 L – pasvertą Klarowin 2 kiekį ištirpinkite 50 ml vandens ir įpilkite į vyną. Gerai išmaišykite. Rezultatas turėtų būti matomas maždaug po savaitės, dugnan nusėdančių nuosėdų pavidalu.
Taip pat rekomenduojame du kitus 4 PORY ROKU vyno rinkinius: su laukine rože ir aviete.
Pakuotės matmenys: