Kilmingos vyno mielės – idealiai tinka baltiesiems vynams. Ypač rekomenduojamos vynams iš agrastų, kriaušių, abrikosų, braškių, javų, gudobelių, obuolių, erškėtuogių, baltųjų vynuogių, rabarbarų, renklodžių slyvų, baltųjų serbentų.
Tokay – tai specialiai atrinkta vyno mielių padermė, suspenduota apsauginiame skystyje. Šios mielės užtikrina greitą ir stabilią fermentaciją plačiame temperatūrų diapazone, gerą cukrų išrūgimą, ilgalaikę vyno spalvą ir patrauklų, medaus buketą.
Svarbiausios savybės:
Naudojimo būdas:
Skystas mieles reikia iš anksto padauginti, t. y. paruošti mielių starterį – vadinamąją motininę kultūrą. Į 1 L talpos butelę įpilkite 150 ml sulčių arba sudėkite 200 g susmulkintų vaisių, 300 ml vandens ir įdėkite 2 arbatinius šaukštelius cukraus. Butelę uždenkite vatos kamščiu ir pasterizuokite 30 min. Atvėsinus į butelę supilkite iš anksto suplakto mielių paketėlio turinį. Visą mišinį palikite 1–2 paroms 22–26°C temperatūroje, po to supilkite į fermentacijos indą arba balioną su vyno misa (5–25 L).
Dėmesio!
Visais mielių užtaiso ruošimo etapais laikykitės sterilių sąlygų – ypač atkreipkite dėmesį į indo, kuriame dauginsite mieles, švarą.
Optimaliam fermentacijos procesui rekomenduojama pridėti maistinių medžiagų: Kombi (401020) arba Kombi Vita (401030).
Geriausia sunaudoti iki pabaigos: tinkamumo vartoti data ir partijos nr. nurodyti ant suvirinimo siūlės. Laikyti sausoje vietoje, kambario temperatūroje. Produktas skirtas tik enologijai, netinka tiesioginiam vartojimui.
Sudedamosios dalys:
salyklo misa, vanduo, citrinos rūgštis, mielės Saccharomyces cerevisiae, amonio vandeniliofosfatas (V).
Pakuotės matmenys: