Ar jums reikia produkto, idealiai tinkančio vynų, sulčių ir vaisių misų stabilizavimui bei vyno ar alaus gamybos įrangos skalavimui? Ši 10 g kalio metabisulfito pakuotė bus idealus pasirinkimas!
Kalio metabisulfitas – priemonė, plačiai naudojama vyno ir alaus pramonėje. Jis neleidžia vystytis nepageidaujamai mikroflorai fermentuojamose misose. Kalio metabisulfitas apsaugo vyno misas nuo užkrėtimo ir pašalina vadinamąsias laukines mieles.
Naudojamas paruoštuose vynuose, sustabdo fermentaciją, stabilizuoja spalvą ir skaidrumą.
Kalio metabisulfitas taip pat yra puiki dezinfekavimo priemonė, skirta vyno, alaus ar distiliavimo įrangai skalauti. Rinkdamiesi šį produktą gausite 10 g pakuotę, kurios pakanka, pavyzdžiui, 100 L misos ar vyno stabilizavimui arba 2 L vandens paruošti įrangai skalauti.
Naudojimo būdas:
Priklausomai nuo priemonės naudojimo:
1. misos stabilizavimui: 1 g 10 L misos. Tinkamą porciją ištirpinkite 50-100 ml vandens, tuomet įpilkite į misą ir gerai išmaišykite.
2. vyno stabilizavimui prieš išpilstymą į butelius: 1 g 10 L vyno. Tinkamą porciją ištirpinkite 50-100 ml vandens, tuomet įpilkite į vyną ir gerai išmaišykite.
3. įrangai skalauti: 10 g 2 L vandens. Paruoštu tirpalu skalaukite balionus, fermentacines talpas, butelius, presus, statines, kurios iš anksto nuplautos naudojant ploviklius ir perplautos vandeniu. Po skalavimo kalio metabisulfito tirpalu vandeniu daugiau nebeskalaukite.
Kalio metabisulfito tirpalas yra trumpaamžis, todėl jį reikia paruošti prieš pat naudojimą. Po praplauvimo tirpalas netinka pakartotiniam naudojimui. Dėl būdingo, aštraus sieros kvapo rekomenduojama produktą naudoti tik gerai vėdinamose patalpose.
Sudėtis: kalio metabisulfitas
Matmenys:
Toliau pateikti matmenys taikomi pakuotei.