Grappa – itališkas alkoholinis gėrimas iš fermentuotų išspaudų ir sėklų – vyno gamybos proceso atliekų.
Turbo Grappa vyno mielės – idealus mielių, maistinių medžiagų ir vitaminų mišinys greitai fermentacijai. Rekomenduojamos vaisių išspaudų (obuolių, vynuogių, serbentų, kriaušių ir kt.) fermentacijai. Leidžia per 7–10 dienų pasiekti 14–18 % alkoholio. Paruoštas gėrimas pasižymi išryškintu vaisių aromatu.
Svarbios savybės:
Naudojimo būdas:
Paruoškite misą iš vaisių išspaudų ir vandens santykiu 1:1 arba 1:1,5, priklausomai nuo naudotų vaisių rūšies. Prieš pradedant fermentaciją, paketėlio turinį suberkite į apie 300 ml vandens, kurio temperatūra neviršija 30 °C, gerai išmaišykite ir po 30 min. supilkite į misą. Cukrų, iš viso 4–5 kg/25 L, berkite porcijomis: 1/2 pirmą fermentacijos dieną, 1/4 po 3 dienų, likusią dalį 5-ąją proceso dieną. Fermentuokite 20–29 °C temperatūroje 7–10 dienų, kol CO2 išsiskyrimas liausis, tuomet nupilkite skystį nuo nuosėdų ir tęskite tolimesnį apdorojimą, stengdamiesi išsaugoti vaisių natas.
Sudėtis: mielės, mineralinė maistinė druska, vitaminas B1.
Pastaba: Visą pakuotę sunaudokite vienai misai.
Pakuotės matmenys: