Ąžuolo drožlės – smulkios medienos dalelės alkoholiniams gėrimams aromatizuoti. Kilniausi ir brangiausi gėrimai dažnai ilgai brandinami ąžuolinėse statinėse, kurių dėka įgauna tinkamą skonį, aromatą ir spalvą. Ąžuolo drožlės – ideali tradicinių ąžuolinių statinių alternatyva.
Gamini naminius gėrimus? Jų skonį ir aromatą paprastai praturtinsite norimais taninais ir ąžuolo natomis, pridėję ąžuolo drožlių. Tai geriausias būdas pasiekti brandinimo kaip tradicinėse ąžuolinėse statinėse efektą.
Jau po kelių savaičių mėgaukitės puikaus vyno, viskio ar konjako skoniu.
Stipriai skrudintos ąžuolo drožlės Jūsų gėrimams suteiks ąžuolinės statinės, maltos kavos ir karamelės aromatą. Be to, gėrimas įgaus gražią tamsiai gintarinę spalvą. O visa tai – vos per kelias savaites.
Naminės ąžuolinės užpiltinės paruošimas naudojant ąžuolo drožles – itin paprastas. O rezultatas tikrai nustebins.
Mūsų parduotuvėje parduodamos ąžuolo drožlės alkoholiniams gėrimams aromatizuoti pagamintos iš aukščiausios kokybės prancūziško ąžuolo.
Charakteristikos:

Naudojimo būdas:
Ąžuolo drožles įdėkite į pasirinktą gėrimą 0,5–2 g 1 litrui alkoholio 3–6 savaičių laikotarpiui. Tikslų drožlių sąlyčio su gėrimu laiką verta nustatyti individualiai pagal degustaciją.
Kai aromato intensyvumas gėrime Jums bus tinkamas, išimkite drožles ir mėgaukitės jo skoniu.
Ąžuolo drožles taip pat galite iš anksto užpilti 70 % alkoholiu, palikti kelioms dienoms ekstrakcijai, o tuomet gautą esenciją dozuoti į pasirinktą gėrimą pagal poreikį.
Grynoji masė: 50 g