PRODUKTAS NEPRIEINAMAS
Produkto charakteristika:
Tai australų bendrovės Coopers produktas, skirtas paruošti 23 L alaus.
Kiekviena skardinė turi:
-1,7 kg hermetiškai uždaryto apyniuoto salyklo ekstrakto, be konservantų (jo konsistencija primena karamelę/medų).
-aludarystės mielių pakelį (pridėtą po dangteliu).
Šiuo metu koncentratas siūlomas labai patrauklia kaina, susijusia su galiojimo terminu. Pasinaudojus šia akcija ir nedelsiant paruošus alų, pirkiniu ir gautu rezultatu būsite visiškai patenkinti.
Mikrobiologiniai tyrimai, atlikti Lodzės Žemės ūkio ir maisto pramonės biotechnologijos institute, parodė, kad šie koncentratai turi identiškus mikrobiologinius parametrus kaip ir salyklo ekstraktai su galiojančia minimalaus tinkamumo data. Mūsų vidiniai testai taip pat patvirtino, kad galutinis produktas išlaiko alaus kokybę, identišką paruoštam iš ekstraktų su galiojančiu terminu. Vienu žodžiu: proga!
1. Aukščiausia kokybė — rinkinyje yra aukštos kokybės apyniuoto salyklo koncentratas be konservantų ir specialiai atrinktos mielės. Sujungus šiuos ingredientus savarankiškai pasigaminsite puikų alų su būdingu profiliu.
2. Lengva gamyba — turint Coopers koncentratą, prireiks tik pagrindinės įrangos, vandens ir saldiklio, kad pradėtumėte savo kelionę į namų aludarystę.
3. Puikus skonis ir aromatas, kilni spalva — Su Brewkit Coopers Stout pasigaminsite savą pilną, sausą, stiprų ir tamsų alų su būdinga tvirta, tiršta puta, espresso atspalvio spalva, juntamu kavos, šokolado ir grūdų aromatu bei kartoku poskoniu.
4. Tai apsimoka! Išlaidos, susijusios su naminio alaus gamyba iš Coopers koncentratų, — investicija, leidžianti su pasididžiavimu mėgautis puikiu alumi taip, kaip patinka ir kada norite. Išleisite mažiau nei pirkdami paruoštą alų, o įspūdžiai ragaujant savo gėrimą bus neįkainojami — taip pat Jūsų artimiesiems ir draugams.
5. Užteks visiems — vienos koncentrato skardinės pakanka 23 L puikaus naminio alaus! Alų galite išgerti iš karto arba palikti ilgai brandinti!
Stout koncentratas — Coopers prekės ženklo produktas, aukščiausios klasės australų specialistų, kurie iš kartos į kartą kuria visame pasaulyje vertinamus brewkitus — apyniuotus salyklo ekstraktus, skirtus savarankiškai alui gaminti, darbas. Dėl kūrybiško Coopers receptūrų derinio su BROWIN patirtimi, kuri, be kita ko, specializuojasi mielių gamyboje ir asortimente namų mikrodarykloms, savo alų pasigaminti dabar lengviau nei kada nors anksčiau.
Stout koncentratas leidžia paruošti nuosavą nuostabų, pilną, sausą, stiprų ir tamsų alų, kuriame didelė dalis skrudinto salyklo lyginant su šviesiu. Šiam alui būdinga labai patvari, tiršta puta, tamsi, espresso atspalvio spalva, taip pat juntamas kavos, šokolado ir grūdų aromatas bei kartus finišas. Visos šios savybės daro šį koncentratą namų minibrauklėms etalonu. Po koncentrato skardinės dangteliu yra mielės, todėl naminio alaus gamyba — ypač paprasta. Rinkinyje — aukštos kokybės salyklas, aromatingi apyniai ir specialiai atrinktos mielės. Koncentratas, sterili įranga, vanduo ir pasirinktas saldiklis — tik tiek Jums reikia, kad netrukus galėtumėte mėgautis nepakartojamu naminio, auksaspalvio gėrimo skoniu ir aromatu bei rafinuotu charakteriu. Degustacija šeimos ar draugų rate taps Jūsų pasididžiavimu ir paįvairins šventę net didesniame būryje — viena Stout skardinė leis paruošti 23 L aukštos kokybės naminio alaus, kurį galite tiek iš karto ragauti, tiek palikti kelių metų brandinimui.
Paruošimo sudėtingumas: lengva
Alaus spalva EBC: 1800
Apyniškumo / kartumo IBU: 710
Skardinė yra: 1,7 kg hermetiškai uždaryto apyniuoto salyklo, be konservantų (salyklas savo konsistencija primena karamelę/medų) ir aludarystės mielių pakelis (įdėtas po dangteliu).
Maksimali alkoholio koncentracija: 5,2%
Mažesnis cukraus kiekis leis gauti lengvesnį alų!
Taupymo būdas!
Įrangos kaina — investicija į ateitį: visi būtini produktai — fermentacijos talpa, kamšteliai, kapsuliatorius – kainuoja apie 200 zł. Žinoma, laikui bėgant galite plėtoti savo aludarystės aistrą, pereidami į vis profesionalesnį lygį ir naudodami papildomus, aludarystės entuziastams skirtus produktus. Tačiau pakanka minimalaus, pagrindinio komplekto, kad galėtumėte džiaugtis pačių pagamintu alumi. Ypač rekomenduojame mūsų rinkinį MIKROBROWAR 1 (406000), kuris yra puiki dovanos idėja ir kartu pilnas startinis rinkinys norintiems pradėti aludarystės kelionę.
Šios išlaidos labai greitai atsipirks, juolab kad alaus paruošimas iš koncentrato yra labiau ekonomiškas nei paruošto alaus pirkimas parduotuvėje. Pavyzdžiui, įsigijus Coopers koncentratus 23 L alaus (vidutinė skardinės kaina: 70 zł) – 500 ml butelio kaina — 1,5 zł. Pridėjus cukraus arba gliukozės (kas teigiamai veikia alaus skonį) — kaina padidės iki 2 zł. Vis dar tai bus kaina, mažesnė arba artima populiariausių „įprastų“ alų kainoms didžiuosiuose diskontuose, kuriose akcijinės kainos siekia nuo 2,5 iki 3 zł. Taip pat prisiminkite, kad malonumas gerti ir dalintis naminiu alumi su draugais bei šeima yra... neįkainojamas! Mėgstantiems įdomesnius skonius ir kraftinius alaus stilius siūlome Amber Ale, Long Play IPA ar Diablo IPA koncentratus, leidžiančius paruošti iki 8,5 L alaus. Tai labiau išskirtiniai tipai, dažnai sutinkami amatinėje aludarystėje; jiems taip pat galima pridėti apyniuotų salyklo ekstraktų, kad skonis būtų dar ryškesnis. Tokio alaus pagaminimo kaina — nuo 2 iki 3 zł už 500 ml butelį. Tuo tarpu šių alų akcijinės kainos diskontuose svyruoja nuo 6 iki net keliolikos zlotų. Lengva pastebėti, kad dėka aistros naminiam alui galime ne tik sutaupyti, bet ir lavinti savo alaus skonį bei stebinti kitus vis įdomesnių gėrimų degustacijomis.
Kaip pasigaminti nuosavą naminį alų?
PASIGAMINTI SAVO ALŲ LABAI PAPRASTA IR APSIMOKA! UŽTENKA 4 ŽINGSNIŲ:
KIEK LAIKO REIKIA?
1. Visų ingredientų sumaišymas: apie 20 minučių.
2. Misos palikimas: maždaug 7 dienos.
3. Išpilstymas į butelius: apie 40 minučių.
O kai alus bus paruoštas ir atšaldytas — ragaukite į valias!
Naminio alaus receptas:
1. Visą įrangą kruopščiai perplaukite naudodami kalio metabisulfitą
2. Į stiklinę įpilkite vandens, kurio temperatūra apie 28 laipsnius, tuomet suberkite mieles iš po dangtelio. Viską palikite 15 minučių hidratacijai.
3. Nuimkite nuo skardinės instrukciją, o tada įdėkite ją į karštą vandenį maždaug 10 minučių.
4. Į puodą įpilkite apie 2 L vandens, tada užvirinkite.
5. Skardinės turinį supilkite į puodą su vandeniu ir gerai išmaišykite, kol ištirps ekstraktas (sirupas).
6. Į išplautą talpą įpilkite 2 L šalto vandens ir puodo turinį, o viską papildykite vandeniu iki 8,5 L tūrio.
7. Stabilizuokite visos masės temperatūrą iki 24–26 laipsnių, tada suberkite mieles ir energingai išmaišykite.
8. Hermetiškai uždarykite talpą ir įstatykite fermentacijos vamzdelį.
9. Fermentuokite 10 dienų.
10. Alų perpilkite į butelius, į kiekvieną 0,5 L butelį dėdami po 1 Coopers Carbonation Drops tabletę. Butelius pastatykite tamsioje ir šiltoje vietoje.
11. Po 2 savaičių alus paruoštas ragauti!
Geriau pažinkite Coopers prekės ženklą!
Ir sužinokite, kaip paprasta paruošti australišką alų!
Taip pat perskaitykite mūsų straipsnį „Pasigaminkite gaivinantį alų“