Stout koncentratas – tai Coopers prekės ženklo produktas – aukščiausios klasės Australijos specialistų kūrinys, kurie jau kartų kartas kuria visame pasaulyje vertinamus brewkitus – apyniuotus salyklo ekstraktus, skirtus savarankiškam alaus gaminimui. Dėl kūrybiško Coopers receptūrų ir BROWIN patirties, kuri specializuojasi, be kita ko, mielių gamyboje ir asortimente namų mini alaus darykloms, savo alų pasigaminti dabar lengviau nei bet kada.
Stout koncentratas leidžia paruošti savo nuostabų, pilną, sausą, stiprų ir tamsų alų, kuriame yra didelė dalis skrudinto salyklo, palyginti su paprastu salyklu. Šiam alui būdinga labai ilgai išliekanti, tiršta puta, tamsi, espresso atspalvio spalva, taip pat juntamas kavos, šokolado ir grūdų aromatas bei kartokas poskonis. Visos šios savybės lemia, kad šis koncentratas yra namų mini alaus daryklų standartas. Po koncentrato skardinės dangteliu yra mielės, todėl pasigaminti naminį alų yra ypač paprasta. Rinkinyje yra aukštos kokybės salyklas, aromatingi apyniai ir specialiai atrinktos mielės. Koncentratas, sterilus inventorius, vanduo ir pasirinkta saldinanti medžiaga — tik tiek produktų tau reikia, kad netrukus galėtum mėgautis nepaprastu skoniu ir aromatu naminio, auksaspalvio gėrimo, pasižyminčio rafinuotu charakteriu. Degustacija šeimos ar draugų rate taps tavo pasididžiavimu ir praskaidrins šventę net ir didesniame būryje — viena Stout skardinė leis tau paruošti 23 L aukštos kokybės naminio alaus, kurį gali tiek išgerti iškart, tiek palikti kelerių metų brandinimui.
Paruošimo sudėtingumas: lengva
Alaus spalva EBC: 1800
Skardinė yra: 1,7 kg hermetiškai uždaryto apyniuoto salyklo, be konservantų (savo konsistencija salyklas primena karamelę/medų) ir paketėlis alaus mielių (įdėtas po dangteliu).
Maksimali alkoholio koncentracija: 5,2%
Mažesni cukraus kiekiai leis tau gauti lengvesnį alų!
Taupymo būdas!
Įrangos kaina – investicija į ateitį — visi būtini produktai: fermentavimo indas, kamšteliai, kamštelių užspaudiklis – tai kainuoja apie 200 zł. Žinoma, laikui bėgant gali plėtoti savo aludarystės aistrą, žengdamas vis profesionalesniu keliu ir naudodamasis papildomais produktais, skirtais aludarystės entuziastams. Vis dėlto pakanka minimalaus, pagrindinio komplekto, kad galėtum džiaugtis savo pasigamintu alumi. Ypač rekomenduojame mūsų rinkinį MIKROBROWAR 1 (406000), kuris yra puiki dovanos idėja ir taip pat pilnas startinis komplektas asmeniui, norinčiam pradėti nuotykį su aludaryste.
Šios išlaidos labai greitai atsipirks, ypač todėl, kad alų gaminti iš koncentrato yra naudingiau, nei pirkti paruoštą alų parduotuvėje. Pavyzdžiui, perkant Coopers koncentratus 23 L alaus (vidutinė skardinės kaina: 70 zł) – 500 ml butelio kaina yra 1,5 zł. Įdėjus cukraus arba gliukozės (kas pagerina alaus skonį) – kaina padidės iki 2 zł. Vis tiek tai kaina mažesnė arba panaši į populiariausius „paprastus“ alus, kuriuos didžiuosiuose diskontuose akcijų metu galima įsigyti už 2,5–3 zł. Atmink taip pat, kad malonumas gerti ir dalintis naminiu alumi su draugais ir šeima yra... neįkainojamas! Tiems, kurie mėgsta labiau įmantrius skonius ir kraftinį alų, turime Amber Ale, Long Play IPA ar Diablo IPA koncentratus, leidžiančius paruošti iki 8,5 L alaus. Tai jau įmantresnės rūšys, dažnai sutinkamos amatininkiškoje aludarystėje, prie kurių galima pridėti ir apyniuotų salyklo ekstraktų, kad skonis būtų dar ryškesnis. Tokio alaus gamybos kaina yra nuo 2 iki 3 zł už 500 ml butelį. Tuo tarpu tokio tipo alaus akcijinės kainos diskontuose svyruoja nuo 6 iki net keliolikos zlotų. Lengva pastebėti, kad dėl aistros naminiam alui esame pajėgūs ne tik sutaupyti, bet ir lavinti savo aludarystės skonį bei žavėti kitus vis įdomesnių gėrimų degustacija.
Kaip paruošti savo naminį alų?
PASIGAMINTI SAVO ALŲ LABAI PAPRASTA IR NAUDINGA! UŽTENKA 4 ŽINGSNIŲ:

KIEK LAIKO REIKIA?
1. Visų ingredientų sumaišymas: apie 20 minučių.
2. Misos palikimas: maždaug 7 dienos.
3. Išpilstymas į butelius: apie 40 minučių.
O kai alus bus paruoštas ir atšaldytas – ragauk iki soties!

Naminio alaus receptas:
1. Visą įrangą kruopščiai išplauk, naudodamas kalio metabisulfitą
2. Į stiklinę įpilk vandens, kurio temperatūra apie 28 laipsnius, tuomet įdėk mieles iš po dangtelio. Palik hidratuotis 15 minučių.
3. Nuo skardinės nuimk instrukciją, tada įdėk ją į karštą vandenį maždaug 10 minučių.
4. Į puodą įpilk apie 2 L vandens, tada užvirink.
5. Skardinės turinį supilk į puodą su vandeniu, įdėk 1 kg gliukozės/cukraus arba skardinę salyklo ekstrakto ir gerai išmaišyk, kol misa (karamelė) ištirps.
6. Į išplautą indą įpilk 2 L šalto vandens ir supilk puodo turinį, o viską papildyk vandeniu iki 23 L tūrio.
7. Temperatūrą stabilizuok iki 24-26 laipsnių, tada pridėk mieles ir energingai išmaišyk.
8. Sandariai uždaryk indą ir įstatyk fermentacinį vamzdelį.
9. Fermentaciją vykdyk 7 - 10 dienų.
10. Alų supilk į butelius, į kiekvieną 0,5 L butelį įdėdamas po 1 Coopers Carbonation Drops tabletę. Butelius pastatyk tamsioje ir šiltoje vietoje.
11. Po 2 savaičių alus paruoštas paragauti!
Sužinok, kaip žingsnis po žingsnio paruošti alų
Pažink Coopers prekės ženklą iš arčiau!
Ir sužinok, kaip paprasta paruošti australišką alų!
Taip pat perskaityk mūsų straipsnį "Pasigamink gaivinantį alų"