Pekla - nitritinė druska su žolelėmis leis Jums greitai ir be vargo paruošti sūrymus, skirtus naminių dešrų ir mėsos sūdymui ir injekavimui. Produktas tinka ir sausam sūdymui. Pakuotės 70 g pakanka paruošti 2 kg mėsos. Naudojant nitritinę druską su žolelėmis Jūsų mėsa išliks apetiškai rožinė, aromatinga ir ypač skani! Savo sūrymo paruošimas dar niekada nebuvo toks paprastas!
Pakanka pakuotės turinį suberti į 1 L vandens, išmaišyti ir užvirti.
Šlapio sūdymo receptas 2 kg mėsos:
Pakuotės turinį suberk į 1 L vandens ir užvirink. Mėsą (geriausia gabalais po apie 1 kg) sudėk į gana ankštą indą (akmeninį puodą arba sūdymo statinę) ir, atvėsinus, užpilk paruoštu sūrymu. Pageidaujant sūdymui įmesk 1–2 supjaustytas česnako skilteles. Sūdyk 4-8℃ temperatūroje 7 dienas, jei naudoji injekciją (14 dienų be injekcijos), kas dvi dienas mėsą apversk. Mėsa tinka virti, rūkyti, kepti.
Skanaus naminio kepto kumpio receptas:
https://browin.pl/przepisnik/przepis/domowa-szynka-pieczona
Sudėtis:
druska, prieskoniai ir žolelės 10,3% (kalendra, kadagys, kvapieji pipirai, mairūnas, lauro lapas, juodieji pipirai, čaberis, rozmarinas, čiobrelis), žolelės 2,6% (mairūnas, čaberis, rozmarinas, čiobrelis), natrio nitritas 0,5%, kekėjimą stabdanti medžiaga (kalio fericianidas).
Dėmesio!
Produktas gali turėti nasiona sezamo, salierų, garstyčių, glitimo, sieros dioksido, žemės riešutų ir sojų.
Laikyti sausoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių UV spindulių.
Produktas netinka tiesioginiam vartojimui.
Pakuotės matmenys:
ilgis 12 cm
plotis apie 0,7 cm
aukštis 16 cm.